• Economia
  • L’aposta catalana pels videojocs: creativitat i visió internacional

L’aposta catalana pels videojocs: creativitat i visió internacional

La incubadora de videojocs GameBCN celebra la seva setena edició en un sector amb apostes atrevides i rendibles

L’aposta catalana pels videojocs: creativitat i visió internacional | Cedida
L’aposta catalana pels videojocs: creativitat i visió internacional | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
12 de Maig de 2022
Act. 12 de Maig de 2022
Contingut de marca

La incubadora de videojocs GameBCN celebra la seva setena edició per primera vegada a la Fundació Palo Alto de Barcelona, per "atreure talent i impulsar la creació i el desenvolupament" de noves empreses del sector del gaming a la ciutat i la resta del territori català.

Com explica Oscar Sahun, Program Manager de GameBCN, aquesta iniciativa va néixer fa vuit anys a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que van veure la necessitat d'apostar pel sector dels videojocs i proporcionar un programa que ajudi als petits estudis professionals del sector.

El balanç de les anteriors edicions de GameBCN és molt positiu, amb unes xifres gens menyspreables. Per exemple, Sahun explica a VIA Empresa que aquests anys han ajudat a 37 equips, el 60% dels quals continua actiu en un sector que té un radi de supervivència de tan sols el 20%. A més a més, han constituït 17 empreses en les sis edicions anteriors i han creat 100 llocs de treball d'alt valor afegit a la capital catalana. Com a conseqüència, les companyies incubades han publicat 22 jocs i han venut més d'un milió i mig de còpies. Pel que fa al finançament rebut ha sigut de dos milions i mig d’euros.

Una indústria creativa i vocacional

"La indústria del videojoc és molt creativa, vocacional i personal. Els perfils habituals acostumen a ser programadors amb una mentalitat molt creativa i innovadora. Per tant, estem parlant de treballadors amb molt talent i, gràcies al nostre programa, els donem un vessant més comercial i de negoci. Creiem que els programes de mentoria necessiten una visió pràctica i enfocada al negoci i el màrqueting", apunta Sahun. "A més a més, els recomanem des d'un bon principi que apostin pel màrqueting, utilitzin la marca personal i les xarxes socials per fidelitzar els usuaris. També els ajudem a potenciar els seus discursos”, continua l’expert.

Sahun: “La indústria del videojoc és creativa, vocacional i personal. Des de GameBCN ajudem els projectes en la part comercial i de negoci”

Segons Sahun, "Londres acapara el primer hub en l'àmbit europeu del videojoc, mentre que a Catalunya ja fa temps que estem vivint un auge en el sector i ens situem a la segona o tercera posició europea. Cada any s'instal·len al nostre país quatre o cinc grans estudis de videojocs i aquest 2022 anem pel bon camí: ja en portem dos”.

Els projectes de l'edició d'enguany són de diverses temàtiques, però a Sahun li agrada remarcar l'alta qualitat artística, que els dota d'uns aspectes visuals molt atractius. Els seleccionats en aquesta setena edició són 'Hell of an Office', 'Merge Commander: Sapace Wars', 'Antro', 'Rhythm Towers', 'Crimson Tale' i 'Edge of Sanity', i aquest agost presentaran els seus projectes a la fira "més important" del sector a Europa, la Gamescom.

Sahun: “Cada any s'instal·len al nostre país quatre o cinc grans estudis de videojocs i aquest 2022 anem pel bon camí: ja en portem dos”

I l’element decisiu: l'aposta catalana que fa l'administració per un sector en auge. Creativitat i molta visió internacional.