El consell d’administració del BancSabadell celebrarà aquest dilluns una reunió per analitzar l’oferta d’absorció del BBVA, segons han indicat fonts financeres. La setmana passada, l’entitat basca va confirmar el seu renovat interès pel banc presidit per JosepOliu, amb la proposta d’atorgar una acció de nova emissió per cada 4,83 accions del Sabadell, fet que suposa una prima del 30%. A més, el BBVA ofereix al Sabadell tres seients al seu conselld’administració -un dels quals una vicepresidència- i comptar amb una doble seu corporativa, mantenint així les instal·lacions del banc a Sant Cugat del Vallès.
La capitalització actual del Sabadell és d’uns 10.255 milions d’euros, la del BBVA, d’uns 57.500 milions
La capitalització actual del Sabadell és d’uns 10.255 milions d’euros, i aquest dilluns manté els números verds a la borsa, a l’espera de la decisió del consell. Per la seva banda, el BBVA té una capitalització d’uns 57.500 milions. Si tirés endavant, l’absorció del Sabadell per part del BBVA seria l’operació bancària més important a l’Estat des de la fusió entre CaixaBank i Bankia. El nou banc, segons l’oferta del BBVA, es convertiria en un dels més sòlids i grans d’Europa, “amb uns actius totals per sobre del bilió d’euros i més de 100 milions de clients al món”. A més, el BBVA considera que podria esdevenir “el primer banc per capitalització borsari de la zona euro”.
El passat dimarts, tots dos bancs van reconèixer que estan en contacte per avaluar una possible fusió, segons van comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. A més, el BBVA explica que ha nomenat assessors per tal d'estudiar l'operació. En aquest sentit, l'entitat basca explica que ha traslladat el seu interès al president del consell d'administració del Banc Sabadell per "iniciar negociacions per explorar una possible fusió entre ambdues entitats" i l'entitat presidida per Oliu ho ha confirmat poc després. Els dos bancs ja van estudiar una fusió el 2020, però les negociacions es van acabar trencant.
Quan es van trencar les negociacions, el Sabadell va explicar que el seu nou pla de negoci es basaria en "reforçar el mercat domèstic" per incrementar l'eficiència en l'ús del capital i "augmentar la rendibilitat i la creació de valor pels accionistes". Poques setmanes després, es va concretar la sortida de l'aleshores conseller delegat i actual president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, que va ser substituït per l'actual conseller delegat, César González Bueno.