L'Institut Català de Finances (ICF), l'Ajuntament de Barcelona i Avalis han mobilitzat 12 milions d'euros en una línia de microcrèdits per a petites i mitjanes empreses i autònoms. Cada interessat optarà a obtenir 12.500 euros dels anomenats B·Crèdits. Les sol·licituds de les pimes i autònoms afectats per la crisi derivada de la covid-19 es poden presentar a partir del 5 d'octubre per via telemàtica, a través de l'Oficina d'Atenció a les Empreses de Barcelona Activa.
Tindran preferència les companyies del sector del comerç, la restauració, el turisme, les indústries creatives, les cures, l'educació i l'esport, a més de les dones treballadores autònomes i empresàries. Aquesta línia de crèdits forma part del pla de reactivació econòmica que ha impulsat el Centre de Resposta Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona. La prioritat d'aquestes ajudes és preservar els llocs de feina i donar suport als autònoms i als negocis locals, segons ha comunicat Barcelona Activa a través d'un comunicat.
Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, ha assegurat que “hem dissenyat entre tots un producte financer que, a més d’estar avalat al 100% gràcies a l’Ajuntament, permet a autònoms i microempreses mantenir els seus negocis i seguir creant i innovant, fins que no hi hagi una recuperació d’ingressos. La clau d’aquest producte de crèdit és que tenen un any de carència, el que vol dir que les empreses no han de tornar el préstec durant aquest període. Això els converteix en una palanca més de reactivació econòmica amb l’acompanyament, en aquest cas, d’entitats punteres per avalar i fer possible aquests crèdits”.
En total, l'ICF i Avalis han posat a disposició de treballadors autònoms, pimes i altres empreses més de 1.100 milions d'euros per cobrir les necessitats de liquiditat davant la crisi. Els B·Crèdits tenen un termini de cinc anys, amb un any de carència inclòs. Per tal de beneficiar-se dels préstecs, és necessari convertir-se en soci d'Avalis mitjançant una subscripció d'una participació de 200 euros.