• Economia
  • Barcelona queda a la part alta del rànquing de ciutats captadores d'inversions biotech

Barcelona queda a la part alta del rànquing de ciutats captadores d'inversions biotech

Així ho recull l'informe anual de CPHI

Imatge d'arxiu de Barcelona | iStock
Imatge d'arxiu de Barcelona | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
04 de Setembre de 2023
Act. 18 de Desembre de 2023

Barcelona s’ha consolidat com la segona millor ubicació europea per a la inversió del sector biotech, segons el CPHI Annual Report. L’informe s’ha donat a conèixer amb motiu de CPHI Barcelona, una de les fires farmacèutiques més prestigioses del món. L’esdeveniment se celebrarà del 24 al 26 de setembre a les instal·lacions de Fira de Barcelona. L’estudi col·loca Espanya com el tercer país d’Europa amb més potencial de creixement com a productor de medicaments. 

La classificació de CPHI està liderada per Londres i la seva àrea metropolitana. La capital catalana ha quedat per davant de ciutats suïsses, Berlín o París. De cara al futur, els experts aconsellen que Barcelona incrementi els recursos per a la inversió i altres mesures com exempcions fiscals o programes d’inversió. “És molt oportú que en un any en què el nostre esdeveniment atraurà més de 40.000 executius a Barcelona, Espanya hagi avançat tantes posicions al nostre rànquing de països productors de medicaments i la capital catalana aconsegueixi el segon lloc a l'Índex Biotecnològic Europeu”, descriu Sherma Ellis-Daal, director de Marca de CPHI Barcelona. 

D'altra banda, l'informe de CPHI destaca la forta escalada d'Espanya al rànquing de 'potencial de creixement' per al 2024 entre les principals economies farmacèutiques. Així, Espanya aconsegueix la millor nota (6,6) en la història d'aquesta classificació amb un increment del 17,8% respecte a l'any passat, amb la qual puja 7 llocs fins a la sisena posició mundial darrere l'Índia, els Estats Units, la Xina, Alemanya i Suïssa. En l'àmbit europeu, Espanya se situa en tercer lloc, superant les puntuacions de països com el Regne Unit (6,3), Itàlia (6) i França (5,9) i col·locant-se pràcticament al mateix nivell que Suïssa (6,7). Així mateix, Espanya també sobresurt en l'índex de competitivitat global del sector, amb una millora del 12,1%, la més gran de tots els països analitzats.