• Economia
  • Indústria, el motor de la reactivació econòmica

Indústria, el motor de la reactivació econòmica

Barcelona cerca fórmules per recolzar el sector i la millorar la competitivitat de les empreses

La indústria i les activitats associades han d'impulsar l'economia | Europa Press
La indústria i les activitats associades han d'impulsar l'economia | Europa Press
Europa Press
Barcelona
16 de Setembre de 2017
Act. 16 de Setembre de 2017

La Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha convingut en la necessitat d'impulsar la indústria i dels serveis associats a l'activitat econòmica industrial com a motor de la reactivació econòmica després de 18 mesos de treball i la implicació d'unes 400 persones.

 

L'ens metropolità ha expressat que la creació d'ocupació i la lluita contra la precarietat passa per la indústria i el sector manufacturer que, segons el vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Jaume Collboni, és "el veritable motor de creació d'ocupació i d'innovació".

La Taula ha invertit més de 100 hores en set grups de treball integrats per empreses, agències públiques, agents socials i econòmics i experts per abordar una "nova revolució industrial"; potenciar el capital humà i impulsar l'emprenedoria i l'economia social i solidària. També han debatut sobre la necessitat de millorar les infraestructures de mobilitat i transport i serveis bàsics d'energia i subministraments, a més d'afavorir el sector de les telecomunicacions, avançar en planificació urbanística i treballar per implantar polítiques actives per combatre el canvi climàtic.

 

Millora de la producció

La meta de l'AMB és continuar i aprofundir en la millora dels sistemes de producció i promoure la cooperació públic-privada en matèria d'innovació, la qual cosa busca ajudar les empreses a preparar-se per a reptes futurs com la millora de la qualitat i la integració de la informàtica en tots els seus processos.

Així mateix, ha destacat que promourà la innovació en les pimes a través d'una xarxa metropolitana de centres de formació professional, amb l'objectiu d'introduir en la indústria aquells projectes que surten de les aules i que permeten que les empreses puguin reduir costos i ser més competitives.

Aquestes mesures cerquen repercutir en la millora de l'ocupació i combatre la precarietat amb la millora de les condicions laborals dels treballadors. "Si som més competitius, els sous seran més elevats i la qualitat de vida augmentarà", ha observat el director de l'àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Héctor Santcovsky.

Nova eina de governança

Una altra de les apostes de l'ens supramunicipal és la de crear un agència o institut de desenvolupament econòmic com a instància de coordinació, impuls i concentració d'actuacions per a la reactivació econòmica, una eina de gobernança que es convertiria en element "dinamitzador i de lideratge" en l'impuls de l'economia metropolitana.

L'AMB també treballarà per promoure una xarxa d'espais de creativitat i innovació com Fablabs i laboratoris d'innovació, i, a més, preveu impulsar un espai per al coneixement de l'economia social i solidària que realitzi tasques de prospecció seguiment i avaluació a nivell metropolità.