• Economia
  • El BSC presenta BSC Connects per impulsar la col·laboració publicoprivada

El BSC presenta BSC Connects per impulsar la col·laboració publicoprivada

Es tracta d'un programa que permet a les empreses accedir al coneixement i tecnologia del BSC, als seus programes de formació i aplicar la seva capacitat de supercomputació

Mariona Sanz: “Amb BSC Connects, volem acostar tot el coneixement i tecnologia del BSC a les empreses" | Cedida
Mariona Sanz: “Amb BSC Connects, volem acostar tot el coneixement i tecnologia del BSC a les empreses" | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
18 de Febrer de 2025
Act. 18 de Febrer de 2025

El Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) va presentar el passat dilluns el programa BSC Connects, la iniciativa que impulsa la col·laboració publicoprivada i optimitza els processos i la competitivitat de les empreses. Amb aquest, el teixit empresarial podrà accedir al coneixement i tecnologia del BSC i aplicar la capacitat computacional del superordinador MareNostrum 5 i altres recursos computacionals d’intel·ligència artificial i tecnologies quàntiques del BSC, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de solucions innovadores per abordar els principals reptes empresarials.

 

L’acte de presentació, celebrat a Casa Seat, ha començat amb la intervenció de Josep M. Martorell, director associat del BSC, que ha presentat l’estratègia d’innovació del centre. També ha inclòs una conversa entre Xavier Marcet, president de Lead to Change, i Ramon Pastor, Global Head and General Manager de HP, així com una taula rodona amb representants d'Iese, Vueling, Renfe i Almirall. L’acte ha comptat també amb la presència del director general de Transferència i Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Javier Selva.

Amb el programa, el teixit empresarial podrà accedir al coneixement i tecnologia del BSC i aplicar la capacitat computacional del superordinador MareNostrum 5

“Amb BSC Connects, volem acostar tot el coneixement i tecnologia del BSC a les empreses, ajudant-les a transformar els seus negocis amb solucions innovadores i a anticipar els desafiaments tecnològics del futur. D’aquesta manera, reforcem el nostre compromís amb la transferència de coneixement i el desenvolupament de tecnologies avançades, facilitant l’accés a la supercomputació com a motor clau per al progrés industrial i científic”, ha afirmat Mariona Sanz, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci del BSC.

 

BSC Connects es basa en un model de col·laboració renovable fins a tres anys, estructurat en diverses fases que inclouen la identificació dels reptes tecnològics, la integració de l’empresa en l’ecosistema del BSC, la capacitació i recerca de solucions i, finalment, l’avaluació i optimització de resultats. A més, el programa incorpora accions conjuntes de comunicació, promoció de casos d’ús i participació en conferències i fires internacionals, consolidant així una xarxa d’innovació entre la ciència i la indústria.

Vueling i Renfe, primers socis

Les empreses participants a BSC Connects podran treballar mà a mà amb investigadors del BSC en diferents àrees científiques, que abasten des de les ciències de la computació fins a les ciències de la vida i de la Terra, l’enginyeria i les ciències socials computacionals. A més, el programa servirà de pont amb l’ecosistema tecnològic i d’innovació de Barcelona, facilitant la connexió amb solucions comercials i col·laboracions amb administracions públiques.

En el marc d’aquesta iniciativa, el BSC ja ha iniciat col·laboracions amb empreses líders com Vueling, per donar resposta a reptes de negoci relacionats amb la sostenibilitat, i Renfe, per al desenvolupament de casos d’IA que tinguin un impacte en la millora de l’experiència del client i la seva eficiència. També s’està treballant en acords amb altres companyies com Almirall i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).