• Economia
  • Les últimes retirades del MWC: Rakuten, AppsFlyer, Royole, AT&T i McAfee

Les últimes retirades del MWC: Rakuten, AppsFlyer, Royole, AT&T i McAfee

Ja són una trentena les empreses que han cancel·lat la seva participació al congrés, que el divendres es decidirà si continua endavant

El president de Rakuten, Mickey Mikitani, durant la seva ponència al MWC19 | Europa Press
El president de Rakuten, Mickey Mikitani, durant la seva ponència al MWC19 | Europa Press
Redacción VIA Empresa
Barcelona
12 de Febrer de 2020

Les empreses que han anunciat que no assistiran al Mobile World Congress (MWC) a causa del risc pel coronavirus ja són una trentena. Les darreres en afegir-se a les companyies que han cancel·lat el seu viatge a Barcelona són RakutenAppsFlyer, Royole, AT&T i McAfee. Les baixes continuen arribant en comptagotes mentre l'organització ha anunciat una reunió per al divendres en què decidirà si es mantenen les dates previstes per al congrés (del 24 al 27 de febrer), si s'ajorna o si se suspèn. 

La japonesa Rakuten ha explicat la seva decisió a través d'un comunicat, en què mostra les seves "preocupacions" pel virus i considera que és millor no anar al congrés de mòbils en benefici de la salut i la seguretat dels clients, socis i treballadors. La firma nord-americana AppsFlyer ha justificat a través de les seves xarxes socials la cancel·lació, que ha definit com una "decisió difícil", però ha optat per "posar al capdavant el benestar i la seguretat" de les persones.  

La companyia canadenca Royole, per la seva banda, ho ha fet davant el nombre cada vegada més elevat d'expositors que anuncien la seva retirada de l'edició d'enguany. La multinacional nord-americana AT&T va fer pública la seva decisió a última hora de dimecres, després de "curosos debats i planificacions". I McAfee, en la mateixa línia, assegura que "com en qualsevol altra fira, la nostra primera prioritat és la salut i la seguretat dels nostres treballadors i socis".

Les primeres empreses en anunciar que no assistirien al Mobile van ser LG, Sony, Ericsson, Nvidia i Amazon. També ho han fet gegants com Facebook, Intel o Cisco.