• Economia
  • Cecot desenvolupa un joc per fomentar el català entre treballadors que no el fan servir

Cecot desenvolupa un joc per fomentar el català entre treballadors que no el fan servir

L'eina interactiva s'anomena CATmòbil i pretén fomentar tant l’idioma com la cultura del país

El nou joc CATmòbil desenvolupat per la patronal Cecot | ACN
El nou joc CATmòbil desenvolupat per la patronal Cecot | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
21 de Desembre de 2023
Act. 21 de Desembre de 2023

Cecot ha creat un joc per a mòbils amb l’objectiu d’acollir persones treballadores en català. L’aplicació, que s’anomena CATmòbil, vol fomentar l’ús de la llengua i la cultura catalana entre treballadors que no fan servir el català com a idioma habitual. Consta de 300 preguntes de quinze temàtiques diferents i és “el primer joc dedicat a la llengua catalana creat per una organització empresarial”. L’aplicatiu és “una eina més de promoció del català a l’empresa” que se suma a les càpsules d’acollida lingüística o les guies de recursos dins del Portal del Català a l’Empresa de Cecot. Tal i com explica l’assessor en responsabilitat social de Cecot, Pere Ejarque, “l’empresa ha de ser un focus d’irradiació de la llengua i cultura catalana”.

Tal i com ha explicat la tècnica en orientació laboral de la patronal Cecot, Alba Rosa, les preguntes es distribueixen segons àrees com “història i present de la llengua catalana, el codi de consum català, educació i formació o esport català”, entre altres. “Es tracta d’un recurs per a persones que no fan servir el català com a llengua habitual però també per a aquells catalanoparlants que volen millorar el seu coneixement de tot allò que té a veure amb el català”, afegeix Ejarque.

Ejarque ha recordat també que “hi ha un compromís ferm de Cecot amb el català” i per això impulsa “múltiples iniciatives per fer de la llengua catalana una llengua d’empresa”. “Cal continuar fomentant i sensibilitzant a les empreses perquè mantinguin i incrementin l’ús del català en les seves relacions ja que és un element integrador, un bé de cohesió social i un patrimoni cultural que cal preservar”, ha conclòs.