• Economia
  • Cecot i Pimec: amb les dones però contra la vaga

Cecot i Pimec: amb les dones però contra la vaga

Les patronals catalanes comparteixen les reivindicacions però no donaran suport a la mobilització del 8 de març

Elena de la Campa, directora de Relacions Laborals de Pimec
Elena de la Campa, directora de Relacions Laborals de Pimec
Redacció i Agències
Barcelona
07 de Març de 2018

Les patronals catalanes Cecot i Pimec comparteixen les reivindicacions de la vaga feminista del 8 de març però cap de les dues dóna suport a les mobilitzacions. Així, la patronal vallesana desconfia que la vaga sigui "òptima i efectiva" per aportar solucions reals i que no és la millor eina, tal com ha indicat aquest dimarts en un comunicat. De la seva banda, Pimec dóna suport al motius de la vaga del 8 de març, tot i que ha indicat que no secundarà l'aturada perquè no comparteix "la forma".

La Cecot ha apuntat que "ni tan sols ajudarà a resoldre les situacions de desigualtat i de discriminació" i ha marcat que després del 8 de març serà necessari continuar treballant conjuntament entre tots els agents socials per aportar les seves proposicions, fruit del diàleg social.

Cecot ha reconegut "la desigualtat i discriminació" que pateixen les dones i ha assenyalat que l'impacte i la repercussió pública d'aquesta mobilització pot donar visibilitat a les reivindicacions, que ha subratllat són legítimes i que ha remarcat han d'aconseguir-se com a reptes socials.

En aquest sentit, ha suggerit apostar per un altre tipus de protestes alternatives a l'aturada i que no comportin un impacte sobre l'activitat econòmica i empresarial i recorda que intenta "estabilitzar-se" després d'un període marcat per la incertesa política.

L'organisme egarense ha determinat que la cronificación de l'atur femení i el baix resultat de les polítiques d'igualtat de gènere, impulsades fins al moment suposen un obstacle i un desaprofitament del talent "que no es pot permetre com a societat".

Pimec i la "forma"

Elena de la Campa, directora de Relacions Laborals de Pimec, ha considerat que en un moment de "reactivació econòmica" hi ha "mecanismes menys lesius" que aturar l'activitat. En aquest sentit Pimec ha recordat que està treballant en diferents àmbits per atacar el problema de la precarietat laboral entre les dones, com ara en la creació de la Comissió d'Igualtat al Tribunal Laboral de Catalunya o en l'elaboració del decàleg 'Tolerància zero contra l'assetjament sexual'.

L'entitat, segons ha explicat De la Campa, treballa també en una eina perquè les empreses puguin detectar la bretxa salarial. A banda ha afegit que la patronal de la petita i la mitjana empresa està traslladant aquestes clàusules i acords a la negociació col·lectiva, de tal manera que es pugui impulsar aquesta "igualtat efectiva".