• Economia
  • Un 11 de col·laboradors, en un minut i mig

Un 11 de col·laboradors, en un minut i mig

Mira’l ara
Alguns col·laboradors que han escrit per a 'VIA Empresa' des que es va fundar el diari fa vuit anys

Periodistes, economistes, catedràtics, empresàries... aporten opinions i anàlisis al diari periòdicament

Barcelona
28 de Maig de 2021

Alguns col·laboradors fa vuit anys que ens acompanyen. D'altres, han començat a escriure a les pàgines de VIA Empresa més recentment, però els seus articles d'opinió i anàlisi que arriben periòdicament contribueixen a aprofundir en els temes d'actualitat i donar una visió personal sobre algunes notícies. Periodistes, economistes, empresàries, catedràtics... Els perfils dels protagonistes d'aquest segon vídeo dels col·laboradors més habituals del mitjà són diversos. 

 

Els primers en afegir-se a l'equip van ser Enric LlarchOriol AmatMaria Mora i Antoni Garrell. Tots quatre van escriure el seu primer article el mateix 2013, pocs mesos després de la fundació de VIA Empresa. L'economista Enric Llarch s'estrenava amb un article sobre economia verda, un concepte encara ara d'actualitat. Al llarg d'aquests anys, ha aportat la seva visió sobre mobilitat, però també s'ha endinsat en el món de l'habitatge, els bancs i infraestructures de diversa naturalesa, entre d'altres. 

El tot just nomenat rector de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, també va ser un dels primers col·laboradors que es va apuntar al projecte. Entre els temes que ha tocat destaquen la indústria, les pimes, tecnologia o finançament autonòmic. La directora d'innovació de Foment del Treball, Maria Mora, va començar la col·laboració a VIA Empresa amb una opinió sobre la llei d'emprenedors, un projecte que, set anys després, està a punt de completar-se amb una normativa de startups. La història del director de la Fundació ESDi, Antoni Garrell, i el diari també data del 2013, quan va començar a escriure articles d'opinió sobre sostenibilitat, digitalització o el mercat laboral. 

 

Més recent és la relació amb el professor i director del Center for Innovation in Cities d’ESADE, Esteve Almirall. El juliol del 2019, va publicar una primera opinió sobre el cloud, que ha anat acompanyat d'una sèrie d'articles sobre intel·ligència artificial i altres tecnologies, a banda d'articles en profunditat sobre altres països o les famoses cookies d'internet. El mateix any va començar a col·laborar amb VIA Empresa l'escriptor Roger Vinton, amb la secció pròpia Laberint del poder. A cada article, analitza una empresa o un sector concrets. Han estat protagonistes dels seus textos Pharma Mar, Ebro Foods, el FC Barcelona, Mutua Madrileña o, més recentment, Trasmediterránea.  

També hi ha representants de l'Arc Mediterrani. Des de València, la periodista i especialista en tendències digitals Susana Lluna va ser especialment prolífica durant el confinament provocat per la covid-19, amb el seu Una autònoma en quarentena primer i Una autònoma en desescalada després. A banda, ha escrit sobre talent, teletreball o innovació. Des de Mallorca, Benjamí Villoslada -que s'autodefineix com un bitòleg tecno-optimista- domina, especialment, els temes tecnològics. 

Una de les cares més conegudes entre els col·laboradors de VIA Empresa és Santiago Niño-Becerra. Catedràtic d'Estructura Econòmica a IQS School of Management, el seu primer article -del 2014- parlava de la crisi econòmica, mentre que l'últim publicat, tot just fa un mes, ho feia sobre el rescat del BCE a Espanya. L'any 2016, l'experta comercial Montse Soler va iniciar el seu camí al diari. La seva professió i les vendes són els temes que toca, normalment a la secció de L'expertaStephanie Marko, fundadora i CEO de Stikets, ha centrat els seus articles en temes diversos: des de dones fins a emprenedoria, passant per les classes socials. Un tercer vídeo completarà l'equip de col·laboradors més habituals que acompanyen la redacció de VIA Empresa.