• Economia
  • Deixar la feina per no tornar a l'oficina

Deixar la feina per no tornar a l'oficina

Segons una enquesta d'IWG, tres de cada quatre persones renunciarien a un augment de sou del 10% per guanyar flexibilitat laboral

Dels 222.042 catalans, 167.461 ho fan amb baixa mèdica i 54.582 sense causa justificada | iStock
Dels 222.042 catalans, 167.461 ho fan amb baixa mèdica i 54.582 sense causa justificada | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
02 de Febrer de 2022

Els treballadors no estan disposats a perdre flexibilitat. Així ho demostra l'última enquesta que ha realitzat IWG arreu del món, que revela que gairebé la meitat dels treballadors deixaria el seu lloc si hagués de tornar de manera presencial cinc dies a l'oficina. De fet, la flexibilitat guanya al sou: segons l'estudi de la companyia líder d'espais flexibles i matriu de les marques Regus, Spaces i HQ, gairebé tres quartes parts de les persones entrevistades estarien disposades a renunciar a un augment del 10% del seu sou a canvi de convertir-se en treballadors híbrids de manera permanent.

 

Aquesta tendència, que segons apunta IWG és a escala global, està tenint especial cabuda als EUA. En menys d'un any, prop de 40 milions d'estatunidencs han deixat els seus llocs de feina a la recerca de millores laborals. El fenomen ha estat denominat pels experts com La Gran Dimissió, liderada per la generació millenial, els més disposats a presentar una renúncia. Aquesta conjuntura ja ha sobrepassat les fronteres nord-americanes i comença a tenir les seves rèpliques a Europa, en països com el Regne Unit, Alemanya, o, fins i tot, Espanya.

De la gran dimissió a la gran contractació

L'aposta per un sistema híbrid sembla ser una de les grans solucions per a revertir aquesta situació. Aquest model, per una banda, permet als treballadors equilibrar millor la vida empresarial amb la personal i, per l'altra, té un impacte molt positiu en el medi ambient, ja que redueix la mobilitat. 

 

“La flexibilitat laboral importa cada vegada més als treballadors i és un dels grans aspectes pels quals les persones es decanten per un lloc o per un altre”, afirma Philippe Jiménez, director d'IWG a Espanya, i afegeix: “per aquest motiu, cada vegada més empreses i Governs aposten per una major regulació en matèria de teletreball."