La Diputació de Barcelona ha iniciat una formació a trenta persones a l’atur perquè aprenguin a treballar a parades dels mercats municipals, de manera que coneguin l’ofici i, de retruc, es garanteixi el futur de petits negocis en risc de desaparèixer. La iniciativa s’ha posat en marxa a mode de prova pilot aquest octubre als mercats de Manlleu, Mataró i Sant Boi de Llobregat, on els alumnes aprenen a preparar i vendre carn, aviram i productes de xarcuteria, així com a preparar comandes. La formació és per a aturats majors d’edat, els quals han estat seleccionats per tècnics municipals. Es calcula que, dels 91 mercats i 3.000 parades que hi ha a les comarques de Barcelona, un 35% estan tancades.
“Un dels principals problemes identificats en el tancament de les parades dels mercats municipals els darrers anys és la manca de relleu generacional i de perfils professionals per donar continuïtat als negocis, davant la manca d’oferta de formació específica”, ha ressaltat la diputada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, Olga Serra. Al seu torn, la presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, ha posat en valor els mercats “com a punts de referència de la vida quotidiana dels barris i de la seva cohesió social”.
Es calcula que, dels 91 mercats i 3.000 parades que hi ha a les comarques de Barcelona, un 35% estan tancades
El curs són 134 hores, en les quals aprenen nocions d’higiene en manipulació d’aliments, carnisseria-xarcuteria, aviram, manipulació de càrregues i emprenedoria. Els espais on es fa la formació són el Mercat Municipal de Manlleu, el Mercat Municipal de la Plaça de Cuba de Mataró i el Mercat Municipal de Torre de la Vila de Sant Boi.