• Economia
  • Dones hostaleres s'uneixen a HIP per transformar el futur de l'hostaleria i la restauració

Dones hostaleres s'uneixen a HIP per transformar el futur de l'hostaleria i la restauració

Només un 40% dels establiments d'hostaleria estan dirigits per dones malgrat ser un sector on predomina l'ocupació femenina

Dones hostaleres s'uneixen a HIP per transformar el futur de l'hostaleria i la restauració | Cedida
Dones hostaleres s'uneixen a HIP per transformar el futur de l'hostaleria i la restauració | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
08 de Març de 2022
Act. 10 de Març de 2022

Tot i que més de la meitat de la població activa dedicada a l'hostaleria a Espanya és femenina (un 52% segons dades del 2021), la dona encara té poca presència en alts càrrecs. De fet, només un 40% dels establiments d'hostaleria estan dirigits per dones, segons dades de l'any passat d'Hostaleria d'Espanya. Un cop més, les dones troben un sostre de vidre a l'hora d'accedir a càrrecs directius.

 

“A Espanya, de tots els restaurants amb estrella Michelin, només el 10% té una dona al capdavant. Una mica sorprenent, atès que el 50% dels assalariats del sector gastronòmic són dones”, apunta Verónica Zumalacárregui, periodista i ponent de la sisena edició d'Hospitality 4.0 Congress, celebrat en el marc de HIP 2022. Per sort, a poc a poc aquesta situació es va revertint i cada cop hi ha més dones al capdavant de restaurants i grups hotelers.

Precisament, amb l'objectiu de donar visibilitat a totes aquelles dones hostaleres referents del nostre país, i coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, HIP – Horeca Professional Expo 2022, l'esdeveniment d'innovació més gran per a professionals de l'hostaleria i la restauració, comptarà amb més d'un centenar de dones participant a les conferències que compartiran la seva visió sobre el futur de l'hostaleria. És el cas de dones líders en el sector com Meredith Sandland, una de les expertes més grans en delivery als Estats Units; Encarna Piñero, CEO del Grup Piñero; Martina Puigvert, Cap de Cuina de les Cols**; María Jesús García, CEO de Goiko; Carlota Claver, xef de la Gourmanda; Carito Lourenço, cofundadora i xef manager de Fierro* & Tandem Gastronòmic; Carmen Gómez-Acebo, responsable de sostenibilitat de Coca-Cola; o Paloma Fang Chen, cofundadora de Grupo Bellaciao; entre moltes altres.