• Economia
  • Més educació financera, si us plau

Més educació financera, si us plau

Experts del món de les finances demanen introduir formació sobre finances en el sistema educatiu

Xavier Sala i Martín amb els nens de l'Escola Thau Sant Cugat
Xavier Sala i Martín amb els nens de l'Escola Thau Sant Cugat
Redacció VIA Empresa
Barcelona
10 de Maig de 2018
Act. 10 de Maig de 2018

Experts economistes han subratllat a Barcelona la necessitat "d'introduir l'educació financera obligatòria al sistema educatiu, incidint especialment en fons d'inversió i mercats de valors", tal com ha apuntat el relator de l'eix 9 i director general de GVC Gaesco Gestió, Jaume Puig. A més, el col·lectiu participant creu que s'ha de "fomentar la inversió familiar en actius financers, amb adequació al grau d'aversió al risc del cicle de vida". La demanda s'ha fet aquest dimecres al Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) durant l'acte de presentació de l'eix 9 Futur del mercat de capitals i sector financer, del 3r Congrés d'Economia i Empresa de Catalunya organitzat pel CEC.

També Puig ha donat a conèixer les grans conclusions d'aquest eix destacant que els diversos autors aposten per "augmentar el pes de l'ètica als programes de finances, així com incrementar l'exigència ètica a les polítiques de personal".

Tanmateix apunten la importància "d'introduir noves mètriques de productivitat i analitzar l'impacte digital a la societat". A més consideren oportú "publicar un llistat dels sectors més afectats per l'actual disrupció tecnològica i preparar el canvi d'ocupació en clau positiva". Afegeixen la idoneïtat de "fomentar l'exploració i reflexió sobre els límits de les disrupcions tecnològiques, més enllà de la moda del moment" i "impulsar les aplicacions de la intel·ligència artificial al món financer en les àrees del màrqueting digital i la gestió d'inversions".

Els economistes proposen publicar un llistat dels sectors més afectats per l'actual disrupció tecnològica 

L'eix 9 constata a més que "la banca, les grans companyies digitals i les fintech estan a la recerca el seu lloc en el futur immediat dels serveis financers". En paral·lel s'aposta pels "robo-advisors com a eina per la universalització de l'assessorament financer".

Finalment afirmen que "cal publicar el tracking error dels fons i societats d'inversió, així com autoregular les comissions de gestió segons si és activa o passiva".