El turisme de muntanya ha registrat una ocupació que ha arribat a superar el 80% en algunes comarques durant el pont de la Puríssima, una dada positiva que ha permès superar els resultats de l'any anteior i les expectatives d'enguany.
És el cas del Pirineu i l'interior de les comarques de Girona, on s'ha arribat al 80% d'ocupació. Una xifra que, fins i tot, s'ha superat en algunes zones de l'interior com la Garrotxa, que s'ha enfilat fins el 83%. On també s'han registrat unes xifres optimistes ha estat a Girona i rodalies. De fet, l'aposta cultural creixent de la ciutat –aquest pont ha coincidit amb el festival Temporada Alta-, fa que molts visitants hi passin aquests dies.
El Pirineu de Lleida ha seguit la mateixa línia i l'ocupació s'ha enfilat fins al 85%, una xifra que satisfà el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Pel que fa a les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà, en total s'han venut 97.300 forfets, una xifra un pèl superior al de l'any passat.
Per la seva banda, les comarques del Prepirineu, com és el cas del Berguedà, també han registrat unes xifres d'ocupació elevades i el turisme rural, fins i tot, ha assolit la plena ocupació.
Turisme baix a la costa i Barcelona
L'altra cara de la moneda la representa el turisme de costa, on pocs hotels s'han decidit a obrir portes degut a la falta de clients. És el cas de la costa de Girona, on l'oferta hotelera ha estat només del 10%, però també de la costa tarragonina, on la neu i Brussel·les han rebaixat l'ocupació turística. En aquest territori, els pocs hotels costaners que s'han decidit a obrir han arribat fins al 80% d'ocupació, però el turisme rural s'ha hagut de resignar amb un 50%.
A Barcelona, el conflicte polític que enfronta el govern català i l'espanyol, els atemptats terroristes de les Rambles del 17 d'agost, el "vandalisme" contra el sector turístic i la vaga de l'aeroport del Prat d'aquest estiu estan passant factura. Abans de l'inici del pont, el sector ja pronosticava una ocupació del 45%, 15 punts percentuals per sota de la dada que es va registrar l'any passat, quan l'ocupació mitjana als hotels de Barcelona va ser del 60%.
Cap a les festes de Nadal
El bon ritme de reserves a la majoria de comarques de muntanya fa situar en uns nivells alts la previsió d'ocupació en aquestes zones de cara a les festes de Nadal i Cap d'Any. Una mostra d'això és que en alguns territoris, com és el del cas del Berguedà, a hores d'ara ja no hi ha cap casa gran de turisme rural lliure per passar-hi el Cap d'Any.