• Economia
  • L’empresariat valencià insisteix a no parar la producció

L’empresariat valencià insisteix a no parar la producció

La CEV i AVE emeten diversos comunicats per demanar al Govern espanyol que no pare la producció industrial

Boluda, en la darrera intervenció de l'Assamble d'AVE | Cedida
Boluda, en la darrera intervenció de l'Assamble d'AVE | Cedida
València
26 de Març de 2020
Act. 26 de Març de 2020

"No es pot parar més al nostre sistema productiu perquè les conseqüències i efectes en l'ocupació i en el nostre benestar com a país, s'agreujarien no sols en el curt termini, sinó també en el mitjà i llarg termini". És la petició unànime de l'empresariat valencià aquests dies davant la crisi sanitària. L'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) que presideix Vicente Boluda ha emés un comunicat exigint al Govern que totes les activitats essencials i les de caràcter auxiliar poden continuar treballant de la manera més eficient possible.

En la situació actual, AVE reafirma que la crisi sanitària que travessem n"o és exclusiva d'Espanya, és una crisi global que exigeix actuar de manera coordinada en l'àmbit de la Unió Europea i d'aquesta amb la resta del món" i opinen que "no poden existir disparitat de mesures ni d'actuacions perquè el compromís ha de ser global". 

Tanmateix, des de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) que dirigeix Salvador Navarro s'apunta que les mesures adoptades pel Govern són "proporcionades" fins al moment i defensa que "no es paren més sectors d'activitat mentre la crisi sanitària ho permeta i estiga garantida la seguretat dels treballadors". La CEV apunta en el seu comunicat que l'aturada total de l'activitat suposaria "un xoc total sobre l'economia real i una major destrucció de llocs de treball", i a més, continua, "impediria el correcte funcionament de l'activitat dels sectors essencials, bàsics per a fer front a la crisi sanitària".

"Mentre siga possible i, per descomptat, prioritzant la salut, han d'evitar-se mesures més restrictives perquè la recuperació posterior siga més ràpida, la volta a l'activitat més primerenca, i això repercutisca de manera directa i positiva sobre la liquiditat, la solvència i l'ocupació". 

Crítiques des del sector jove

Més crítics amb el Govern són els joves empresaris valencians, com l'Associació de Joves Empresaris de València (AJEV). En un comunicat enviat aquest dijous acusen l'Executiu de Sánchez de "no donar la talla" i reclamen un Govern que "siga valent i que no ens obligue a haver de tancar els nostres negocis i ens obligue a enviar a la gent a la desocupació, indirectament és el que està fent amb la seua gestió econòmica de la situació", ha reblat el seu president, José Vicente Villaverde.

AJEV reclama un Govern que "siga valent i que no ens obligue a haver de tancar els nostres negocis"

Entre les mesures que proposen, ajornament del pagament de l'IVA del primer trimestre de 2020; la suspensió de la quota d'autònoms, l'ajornament de les quotes de la Seguretat Social a sis mesos sense interessos, línies de finançament a tipus zero, i si augmenta en el temps l'Estat d'alarma reducció dels tipus impositius en l'IRPF i Impost de Societats per a pimes i autònoms. ​