Les escoles de negoci estan d'exàmens, i ja han vist publicades les seves notes. L'examinador en aquesta ocasió ha sigut el Financial Times, que anualment publica l'Executive Education Ranking, una classificació dels 50 millors centres de formació de negoci del món. Catalunya, que habitualment aconsegueix un posicionament destacat en el rànquing, ha esmicolat les seves darreres fites assolint un nou rècord, de la mà d'EADA Business School, que ha passat de la 33a posició a la 25a. I han mantingut el seu lideratge IESE i Esade, revalidant ambdues la segona i la quarta posició respectivament.
Amb HEC Paris al capdavant del llistat, que té centres a França i Qatar, l'estudi ha qualificat aquelles escoles amb millor subministrament d'informació, procés de selecció dels participants, disseny dels cursos, ubicació, mètodes i materials d'ensenyament, i la qualitat del professorat i dels participants. També la rellevància que li donen els centres a les noves habilitats -que responguin a les noves maneres de pensar i fer de la societat-, i a la representació igualitària, entre els estudiants i l'equip docent, tant de nacionalitats com de gènere.
De fet, sobre aquest últim tret, el de la diversitat, les tres escoles de negoci catalanes han obtingut una posició destacada. Quant a igualtat de gènere s'han situat per sobre del promig (44% de representació femenina): Esade amb un 53%, IESE amb un 50% i EADA amb un 45%. El rànquing l'encapçala la universitat de Polònia Kozminski University, amb un 67% de dones estudiants. La representació internacional als centres catalans és de matrícula, especialment la d'EADA, que aconsegueix la primera posició del rànquing. IESE assoleix la 10a i Esade la 23a.
La puntuació d'IESE aplega els resultats de tots els centres que té l'escola de negocis repartits pel món: a España (Barcelona i Madrid), els EUA (Nova York), Alemanya (Munich) i Brasil (Sao Pablo). En el cas d'Esade, també s'ha valorat conjuntament els tres campus de l'escola: el de Barcelona, el de Sant Cugat i el de Madrid; com amb EADA, que en aquest cas té els tres campus a Catalunya: dos a Barcelona i un a Collbató.
Catalunya, per tant, assoleix un any més una posició destacada i comparteix pòdium internacional amb França, Qatar, els Estats Units, Alemanya, Suïssa i Singapur, els països on s'ubiquen les escoles de negoci de les primeres posicions del rànquing: HEC Paris (1a), Insead (3a) i London Business School (5a).
Esade, IESE i EADA han passat amb bona qualificació l'examen del Financial Times, però encara està per veure quines posicions obtindran en el llistat que habitualment Forbes publica cap al juny. Si es repetissin els mateixos resultats del 2022, de fet, només Esade aconseguiria brillar en ambdós rànquings.