L'ús global de l'euro s'ha mantingut estable l'any 2019 a un nivell històricament baix després d'un declivi iniciat en la crisi financera i d'haver "tocat fons" l'any 2016. Segons apunta un informe sobre el paper internacional de l'euro del Banc Central Europeu (BCE), la moneda de l'eurozona recupera escàs pes internacional després de la davallada causada per la crisi i es manté sense canvis com a segona moneda a nivell internacional per darrere del dòlar dels Estats Units.
Malgrat els intents d'impulsar el seu ús global, l'euro ha mantingut la segona posició des que es va introduir ara fa 20 anys. Segons l'informe, l'euro va representar el 2019 el 20,5% de les reserves globals de divises, dues dècimes més que l'any anterior, mentre que la seva participació en títols de deute internacionals pendents va disminuir del 22,4% al 22,1%. En canvi, l'euro ha estat la "principal moneda" per a l'emissió de bons verds.
En l'informe, la presidenta de la institució monetària, Christine Lagarde, insta a "aprofundir" i "completar" la unió monetària per fer més atractiva la moneda, incloent avenços en la unió de mercats de capitals. "L'Eurosistema dona suport a aquestes polítiques i emfatitza en la necessitat de fer més esforços per completar la unió monetària", apunta Lagarde.