La riquesa privada neta mundial va caure un 2,4% el 2022, fins als 454,4 bilions de dòlars (415,6 bilions d'euros), sent el primer any de descens en aquests registres des del 2008, segons la catorzena edició del Global Wealth Report llançant conjuntament per UBS i Credit Suisse. Segons les explicacions de l'informe, aquesta caiguda es deu a l'apreciació del dòlar nord-americà davant moltes altres monedes, alhora que també han contribuït a les males dades els actius financers.
Les regions que van registrar pèrdues de riquesa més grans van ser Amèrica del Nord i Europa, que en conjunt van perdre uns 10,9 bilions de dòlars (9,9 bilions d'euros), mentre que Amèrica Llatina va augmentar la seva riquesa en 2,4 bilions de dòlars ( 2,19 bilions d'euros), ajudada per una mitjana d'apreciació de la moneda del 6% respecte del dòlar nord-americà.
La disminució de la riquesa el 2022 va ser motivada per l'alta inflació i l'apreciació del dòlar davant d'altres monedes
Així mateix, l'informe preveu que la riquesa mundial augmentarà un 38% en els pròxims cinc anys i arribarà als 629 bilions de dòlars (575 bilions d'euros) el 2027, impulsat pel creixement dels mercats d'ingressos mitjans. L'economista i autor de l'informe Anthony Shorrocks ha destacat que la disminució de la riquesa el 2022 va ser motivada per l'alta inflació i l'apreciació del dòlar davant d'altres monedes. En termes de riquesa per adult, Suïssa encapçala la llista, seguida pels Estats Units i la Regió Administrativa Especial (RAE) de Hong Kong.