El finançament sostenible s'ha convertit en una "eina fonamental" per transformar el model de negoci de les empreses que operen en el sector de l'energia i donar resposta a la transició energètica. Així ho recull l'informe El paper de les finances sostenibles en el sector de l'energia de Deloitte i la Fundació Naturgy, que afegeix que els bons verds són un dels productes financers sostenibles que més creixement està experimentant. De fet, a Espanya, el 79% dels que es van emetre el 2020 es va destinar a activitats d'energies renovables i eficiència energètica.
"Les finances sostenibles seran imprescindibles per reorientar els fluxos de capital cap als objectius de descarbonització i sostenibilitat, i el sector de l'energia és protagonista d'aquesta transició", explica Concha Iglesias, sòcia responsable de Clima i Sostenibilitat de Deloitte Espanya i coautora de l'informe.
Iglesias ha destacat que "les empreses energètiques estan fent importants inversions en matèria d'energies renovables, eficiència, modernització, nous vectors energètics i digitalització de la xarxa, així com en innovació per al desenvolupament de tecnologies com les relacionades amb la captura de carboni o l'emmagatzematge d'energia".
Per la seva banda, el soci responsable de Regulació en Energia de Deloitte Espanya, Oliverio Álvarez, ha sostingut que "d'acord a les estimacions del Govern espanyol, més del 50% de les inversions que requerirà la transformació el 2030 seran les destinades al sector energètic, concretament a mesures relacionades amb l'electrificació, les energies renovables o el desenvolupament de les xarxes".