Foment del Treball reclama un "combat ideològic" contra les posicions polítiques decreixentistes. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, que identifica aquestes tendències amb el programa de l'Ajuntament de Barcelona, promet durant la seva intervenció a l'Assemblea General presentar batalla contra les reclamacions de "menys cotxes, menys turismes, menys hotels, no a l'Hermitage i no a l'ampliació de l'Aeroport".
Tot i que el president reconeix que "tots volem ciutats més pacífiques i agradables", els empresaris demanen un consens ample per implementar els canvis necessaris. Foment considera que actuacions com les superilles o la modificació de la Via Laietana "provoquen pèrdues significatives en el sector comercial" pel model de mobilitat que afavoreixen.
Més enllà de la política municipal, els empresaris catalans demanen una "reformulació" de la transició energètica del país que prioritzi la reindustrialització. Com ja va apuntar la patronal a la seva darrera Industrial Session, la transició energètica del país ha de ser "justa, competitiva i eficient" per donar suport a les possibilitats industrials del país. El teixit de negoci reclama a més una "estratègia conjunta dels agents socials i econòmics i les administracions públiques de Catalunya" per aprofitar les possibilitats que ofereixen els fons Next Generation EU.
Per aprofundir el potencial econòmic de la ciutat, Foment demana "consolidar l'ecosistema d'startups a través de Tech Barcelona". En aquest sentit, Sánchez Llibre reclama "fer de Barcelona una de les millors ciutats del món" com ha afirmat recentment el mitjà The Telegraph "Hem de potenciar i reforçar l'ecosistema startups, motor de talent, de capital i de futures empreses tractores", defensa l'empresari. Les mesures que reclama l'entitat servirien per "reforçar la cohesió social". Segons conclou Sánchez Llibre, "La concertació social, necessària per evitar conflictes, ha d'anar presidida per la prudència".