Foment del Treball ha anunciat quines són les principals mesures que demanaran al Govern espanyol que surti de les eleccions del 28-A. En una roda de premsa a la seva seu, el president, Josep Sánchez-Llibre, ha reclamat el desenvolupament d'una fiscalitat "competitiva", així com l'eliminació de l'impost de patrimoni, que ja es va treure l'any 2008 però que ha recordat que es va recuperar dos anys més tard. Així, la vicepresidenta de la patronal, Virgínia Guinda, ha remarcat la necessitat de competitivitat en la fiscalitat perquè "és el que atreu les empreses i les inversions", mentre que Sánchez-Llibre ha qualificat l'impost de patrimoni de "confiscatori", centrant així les principals demandes que l'entitat farà als partits. En aquest sentit, Foment ha reclamat "consens" entre l'administració i l'empresa per poder tirar endavant aquestes mesures.
Durant la roda de premsa, posterior a l'Assemblea General de Foment, també han reclamat facilitats de cara a la tramitació d'ERO per donar "seguretat jurídica". En aquest sentit, el secretari general de Foment, David Tornos, ha explicat que volen evitar que no es puguin fer EROs per "qüestions formals" perquè qui se'n ressenteix són les empreses. "A vegades, si no pots fer un ERO se'n va l'empresa, i aquí hi perdem tots", ha il·lustrat Tornos.
D'altra banda, el secretari general també ha explicat la "necessitat" de contractes temporals en algunes situacions i en funció de les característiques de l'activitat econòmica, encara que ha remarcat que Foment "no els potencia". Així, ho ha diferenciat de la precarització de la feina, i ha remarcat que Foment tampoc la defensa. Tornos ha destacat que el que es necessita actualment són "recursos humans forts i potents perquè la competència és més forta que mai".
Pensions màximes
La patronal també reclamarà al futur Govern augments en les pensions màximes, de manera que les pretén lligar a les bases de cotització més altes. Així, Sánchez-Llibre ha assegurat que és "de justícia" que si les cotitzacions socials pugen, també augmenti la pensió màxima. Pel que fa a l'IVA, l'aposta de Foment passa per fixar el tipus reduït, que equival al 10%, a gimnasos, despeses de sepeli o per decessos, serveis bàsics (aigua, electricitat i gas), parcs d'atraccions i perruqueries.
En aquest context, el president de la patronal ha reivindicat la lluita contra el frau fiscal i ha emplaçat el futur govern a fixar una estratègia per tal d'eliminar-lo. Sánchez-Llibre ha apuntat que l'economia submergida a Espanya significa un 20% del PIB i ha defensat la necessitat de fer-hi front.
Així, Sánchez-Llibre també ha destacat que de la mateixa manera que la patronal ha presentat les seves demandes als partits, totes les formacions que vulguin anar "a casa" de Foment a explicar els seus programes electorals tenen "les portes obertes", de manera que ha fet un emplaçament directe a presentar les diverses propostes en termes empresarials i de fiscalitat.