Els fons Next Generation ja han començat a arribar a l'Estat espanyol, i els projectes als quals es destinaran són nombrosos i de sectors diversos. Com s'utilitzaran en cada un? Al saló Rebuild, que se celebra entre el 21 i el 23 de setembre a Ifema de Madrid, es debatrà com fer-ho al sector de la construcció. I els dos reptes més immediats són: la nova edificació i els plans d'habitatge públic.
Tot això es parlarà d'aquests reptes de sostenibilitat i accés a l'habitatge, entre molts altres temes. Segons expliquen els organitzadors de la fira a través d'un comunicat, la directora mundial de sostenibilitat del Grup Sika, Ana Carmona; el director general de FIEC, Domenico Campogrande; el president de Lignum Tech, Juan Antonio Gómez-Pintado; i el secretari general d'EBC, Eugenio Quintieri, analitzaran la situació actual del sector al Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0.
"Amb l'arribada dels fons europeus, tenim l'oportunitat d'accelerar el canvi de model productiu perquè sigui una realitat i arribi a tota la indústria", segons la directora de Rebuild, Gema Traveria. Entre els reptes més urgents del sector, la renovació energètica és dels més rellevants. I a l'Estat espanyol hi ha un parc de més de 27 milions d'habitatges pendents de renovar. En aquest sentit, Pedro Soria, chief commercial officer de Tinsa Espanya; Roberto Albaizar, director de desenvolupament corporatiu d'ACR; María José Piccio-Marchetti, directora general d'habitatge i rehabilitació de la Comunitat de Madrid; i José Antonio Granero, d'Agrega, analitzaran els projectes de gran escala urbana que necessiten una renovació energètica per abordar el futur de l'agenda urbana de les ciutats.
Entre els professionals que participaran en els debats, xerrades i taules rodones, també hi ha José María García, sotsconseller d'Habitatge i Ordenació del Territori de Madrid; Lara Méndez, l'alcaldessa de Lugo; i Miguel Nevado, consultor tècnic de KLH.