Food 4 Future – Expo Foodtech, l'esdeveniment internacional d'innovació per a la indústria d'alimentació i begudes, tindrà lloc al BEC de Bilbao els pròxims dies 17, 18 i 19 de maig. Sota el lema The Foodtech Revolution, la segona edició de Food 4 Future tindrà com a objectiu posicionar la marca Spain FoodTech Nation a nivell internacional i donar l'oportunitat als professionals de tota la cadena de valor de la indústria alimentària a trobar la seva partner tecnològic per a impulsar la innovació en el seu model operatiu. María Naranjo, directora de la indústria alimentària de l'ICEX; Maurici García de Quevedo, director general de la FIAB; i Albert Planas, director general de Nebext, empresa organitzadora de l'esdeveniment han presentat les novetats d'aquesta nova edició, que reunirà a Bilbao a més de 7.000 professionals de la indústria agroalimentària.
“Espanya és la setena potència d'exportació en indústria alimentària. Per a continuar amb aquest lideratge és fonamental impulsar la innovació i la tecnologia amb el propòsit de donar solucions als reptes actuals als quals ens hem d'enfrontar, com són els objectius sostenibles, les noves proteïnes alternatives o els canvis d'hàbits dels consumidors”, ha indicat Naranjo a la presentació de la segona edició del saló. García de Quevedo ha apuntat que “la innovació és clau per a impulsar la competitivitat en la indústria de l'alimentació i begudes, per això, Food 4 Future, és un escenari imprescindible perquè les empreses del sector reactivin la seva activitat després de la crisi sanitària mundial dels últims anys”.
Food 4 Future es converteix en la cita tecnològica ineludible en la qual descobrir les últimes innovacions i solucions que estan transformant el sector de l'alimentació, així com casos d'èxit i aplicacions de la tecnologia alimentària per a aconseguir una indústria més segura, sostenible i saludable. Més de 250 signatures expositores presentaran les seves últimes solucions tecnològiques i productes alimentaris que ajudaran a modernitzar i digitalitzar tota la cadena de valor de la indústria, des de la matèria primera, fins als processos logístics. Automatització, noves tècniques de processament, ingredients de nova generació i sostenibilitat seran algunes de les principals temàtiques protagonistes dels sis auditoris i 183 hores de conferències del congrés Food 4 Future World Summit. Experts de la indústria abordaran l'ús de tecnologies com el Big Data o la Intel·ligència Artificial en la producció intel·ligent d'aliments de la indústria pesquera, càrnia i agritech, i com les noves tecnologies poden ajudar també a millorar la salut i la seguretat alimentària.
A més, la sostenibilitat serà una de les temàtiques centrals del congrés, que analitzarà noves fonts de proteïnes i ingredients i com poden transformar la dieta i el patró de consum de les societats per a ser més sostenibles. En aquest sentit, empreses líders de la indústria alimentària revelaran les seves accions i estratègies dirigides a la reducció d'emissions, l'impuls de l'eficiència energètica, el desenvolupament d'envasos respectuosos amb el medi ambient, la potenciació de la col·laboració amb proveïdors locals, o de quina manera la tecnologia pot ajudar a avançar cap a la millora climàtica, entre altres qüestions.
FoodTech Startup Fòrum
Un any més, Food 4 Future acollirà el Foodtech Startup Fòrum, la major cita per a startups i emprenedors del sector foodtech a nivell mundial. Un espai exclusiu de més de 4.000 metres quadrats per a albergar a tot l'ecosistema de startups foodtech i en el qual posar en contacte a emprenedors amb fons d'inversió, corporate ventures, empreses líders de la indústria alimentària i clústers tecnològics internacionals. Una autèntica plataforma de coneixement per a impulsar l'emprenedoria i els projectes d'innovació més disruptius basats en tecnologies com el IoT, la Intel·ligència Artificial, el Data Analytics; o els nous ingredients i aliments desenvolupats a través de la biotecnologia.
Països Baixos, país convidat
Aquesta edició, l'esdeveniment comptarà amb Països Baixos com a país convidat pel seu lideratge en foodtech i digitalització, per a unir esforços i compartir la seva visió i estratègies a fi de renovar la indústria alimentària. Un país que a més s'ha convertit en el segon exportador d'aliments gràcies a la producció amb mètodes sostenibles.