Barcelona ha registrat una contractació d’oficines de 125.000 metres quadrats durant el primer semestre de l’any, segons un informe publicat per Forcadell. Aquesta xifra representa una caiguda d’un 31% en comparació amb el mateix període del 2022. Malgrat les incerteses, el centre de la capital catalana encara s’escapa de les dades negatives. “La menor necessitat de metres quadrats de les empreses, el format híbrid de treball i l’escenari d’incertesa econòmica són alguns dels factors que ha contribuït al descens”, apunta Manel de Bes.
En aquest sentit, el director d’Oficines de Forcadell destaca que “la superfície total contractada ha estat menor per la falta de grans operacions”. La disponibilitat d’oficines s’ha incrementat, en gran part per les noves entregues d’edificis i l’alliberament de superfície d’empreses ja ubicades. A Barcelona, aquesta taxa ha arribat al 10% en el primer semestre de l’any. De cara al segon semestre, Forcadell preveu un increment del parc d’oficines de 50.000 metres quadrats, xifra que s’eleva cap als 90.000 metres el 2024.
Actualment, a Barcelona, el preu mitjà de lloguer són 18 euros mensuals per metre quadrat.“En els darrers temps, Barcelona ha intensificat la seva aposta per posicionar-se en l’àmbit internacional com una ciutat amb edificis d’oficines d’última generació”, manifesta Manel de Bes. La meitat de treballadors i treballadores de l’univers gaming a l’Estat treballen des de Barcelona. Assessorada per Forcadell, Product Madness ha signat un lloguer d’una oficina de 1.200 metres quadrats. La companyia és un referent internacional del desenvolupament de videojocs per a mòbil, amb l’objectiu d’entretenir milions d’usuaris arreu del món. A més de Barcelona, disposa de sis seus que reuneixen un total de 800 persones: els Estats Units, Canadà, Israel, Anglaterra, Polònia i Ucraïna.