• Economia
  • La Generalitat estudiarà la caiguda de la producció de l'avellana

La Generalitat estudiarà la caiguda de la producció de l'avellana

En només un any, el territori ha passat de recollir 6.800 tones a 4.100, una caiguda del 40% que se suma a una altra del 17% l'any anterior

La iniciativa 'Temps d'avellana' vol donar més visibilitat al producte | ACN
La iniciativa 'Temps d'avellana' vol donar més visibilitat al producte | ACN
Redacció VIA Empresa
Barcelona
06 de Desembre de 2024

La Generalitat de Catalunya vol salvar l'avellana de casa nostra. La producció d'aquest aliment s'ha desplomat un 40%, segons les estimacions de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), un fet que preocupa a la conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Per això, ha convocat una primera reunió aquesta setmana amb un grup tècnic de treball per trobar solucions a la profunda davallada del sector, que ja s'estén a tres temporades.

 

En un comunicat, el Govern ha explicat que aquest nou grup dona resposta a la demanda d'ajuda que el sector va fer arribar al titular del departament, Òscar Ordeig, durant una reunió mantinguda al novembre per "afrontar la crisi" que pateixen els pagesos des de fa anys.

Tot i això, la problemàtica s'agreuja any rere any: de les 6.800 tones recollides l'any 2022 (un descens del 17% respecte a la temporada anterior) s'ha passat a només 4.100 tones un any després. Tot plegat, una situació que posa en risc a moltes empreses catalanes que es dediquen a la producció d'avellanes.

 

Una reunió cada mes

De moment, el grup tècnic es reunirà mensualment per respondre i canalitzar les demandes del sector, i estarà format per membres de les diferents àrees de la conselleria. D'altra banda, la Generalitat ha deixat la porta oberta a qui vulgui sumar-s'hi i treballar conjuntament per resoldre els problemes de producció.