
L'ERO al grup MasOrange, resultat de la fusió entre Más Móvil i Orange, acabarà amb la sortida de 609 persones, 41 menys de les previstes. Segons UGT, l'afectació s'ha reduït a 609 persones, de les quals 136 (22,33%) sortiran de l'empresa de manera forçosa i 473 ho faran voluntàriament (77,66%). El sindicat ha reivindicat que l'empresa ha acceptat els seus arguments segons els quals la plantilla està ajustada a les necessitats de la companyia i que ja s'ha arribat al límit de la càrrega de treball. En una sentència recent, l'Audiència Nacional va validar l'acord entre UGT i l'empresa -que inicialment preveia 650 acomiadaments- després de la demanda d'USO i CCOO.
La sentència desestima la demanda d'aquests dos sindicats contra l'acord entre l'empresa i UGT i accepta que l'empresa presentés un expedient de regulació en justificar pèrdues de més de 400 milions d'euros el 30 de juny i que es preveia que augmentessin fins als 583 milions al tancament de l'any passat, tal com també va corroborar Inspecció de Treball, la Fiscalia i la mateixa Audiència Nacional.
Segons UGT, l'afectació s'ha reduït a 609 persones, de les quals 136 sortiran de l'empresa de manera forçosa i 473 ho faran voluntàriament
L'alt tribunal també recull que l'acord per a l'acomiadament col·lectiu va comptar amb el suport del 61% de la comissió negociadora i rebutja les al·legacions de CCOO i USO. A més, explica que s'han identificat quinze àrees de treball on es presten serveis indistintament de les diferents societats del grup i on es registren duplicitats en llocs i funcions i que és "necessari reequilibrar". Es tracta d'una causa organitzativa que també va corroborar Inspecció de Treball.
Per tot plegat, l'Audiència Nacional desestima les demandes dels sindicats CCOO i USO per declarar la nul·litat dels acomiadaments i accepta les "causes econòmiques, productives i organitzatives" al·legades per l'empresa i conclou que els acomiadaments estan ajustats al dret.