• Economia
  • Un punt de partida per a les empreses catalanes

Un punt de partida per a les empreses catalanes

Anem x Feina posa en marxa un 'hub' que té per objectiu ser l'aparador virtual de les empreses catalanes per oferir els seus productes al consumidor final

Anem x Feina crea un 'hub' per ajudar les empreses catalanes | iStock
Anem x Feina crea un 'hub' per ajudar les empreses catalanes | iStock
Barcelona
15 de Gener de 2021
Act. 15 de Gener de 2021

Ajudes que no arriben (o que arriben tard) i que són insuficients, incertesa diària pel què passarà i per les noves mesures que aplicaran els diferents governs, caiguda de l'activitat econòmica... Més de 10 mesos després que la pandèmia de covid-19 esclatés per estranya sorpresa de tots, els ajuts continuen sent "insuficients" i les restriccions cada vegada toquen més negocis, molts dels quals no se'n podran sortir. Precisament per això, i amb l'objectiu de "fomentar i incentivar el teixit productiu" català i de donar un "impuls" a l'economia catalana, Anem x Feina ha posat en marxa un hub que pretén ser un aparador virtual gratuït per a les empreses catalanes per tal que ofereixin els seus productes al consumidor final, així com informació sobre la seva activitat i canals de contacte.

 

Arribar a consolidar aquest hub no ha estat feina fàcil, però finalment aquest divendres la patronal l'ha fet públic en una roda de premsa telemàtica que s'ha celebrat des de la seu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que ha anat a càrrec tant del delegat de la patronal a Barcelona, Àlex de Azuaje, com del director d'emprenedoria i tecnologies de la informació d'Anem x Feina, Albert Juanico, qui ha volgut tornar a deixar clar -com ja ha fet tantes altres vegades- que "Catalunya ha de poder desenvolupar un marc jurídic propi i no dependre de l’Estat". Justament amb aquest argument sota el braç, explica, "una de les eines que hem creat és aquest hub de serveis i productes".

La idea va sorgir a l'inici de la pandèmia i quan van veure que, recorda De Azuaje, "no hi havia cap tipus d’ajuda directa i efectiva per al sector empresarial". Aquesta "manca de política d'ajudes" quan les empreses havien de "mantenir el seu ritme" per no quedar enrere i no morir víctimes del coronavirus, va portar a Anem x Feina a dissenyar un hub que no només permetés les empreses interactuar entre elles, sinó que també els serveixi per mostrar quins són els productes i serveis que ofereixen al consumidor.

 

Un revulsiu en temps de crisi

Si les ajudes no van a les empreses i als autònoms, Anem x Feina sí que ho fa. "Estem compromesos amb Catalunya, la seva població i les seves empreses", assenyala el delegat de la patronal a Barcelona, que explica que, justament per això, "vam optar per consolidar totes les ofertes d'activitats que es puguin produir". Així doncs, amb aquest nou directori d'empreses catalanes que les ajudarà a tenir una presència digital molt més potent, així com a aprofitar les noves tecnologies per fer negocis de proximitat, la patronal té clar que col·laborarà -i molt- "amb la recuperació econòmica del país".

De Azauje: "Vam constatar que no hi havia cap ajut directe i efectiu pel teixit empresarial català i vam dissenyar una eina pensada pels empresaris i autònoms"

Perquè, a més, aquesta vol ser una "eina oberta" a totes les empreses i autònoms de Catalunya, encara que no estiguin associades a la patronal i, per tant, la seva finalitat és transmetre "aquesta iniciativa proempresa i no anar en contra de cap". Així doncs, des d'Anem x Feina subratllen que aquest hub no té res a veure amb la campanya Consum Estratègic que l'ANC va posar en marxa ara farà un any i que Foment del Treball va denunciar davant l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per "conducta competitiva".

És per això que des de la patronal independentista consideren que els de Josep Sánchez Llibre no tenen cap motiu per intervenir en un hub que l'únic que pretén és salvar empreses, tractar-les a totes "per igual" i "contribuir a mantenir l’aparell econòmic de Catalunya". De moment, l'xHub ja compta amb 300 empreses registrades, 40 de les quals ja han creat el seu perifl, i preveuen créixer molt més ara que han fet pública la seva iniciativa.

De Azauje i Juanico a la presentació de l'xHub d'Anem x Feina | Cedida

De Azauje i Juanico a la presentació de l'xHub d'Anem x Feina | Cedida

Una iniciativa que s'adapta totalment als temps de coronavirus establint-se com a una eina que serveix perquè el consumidor català pugui localitzar el servei o producte català que necessita sense moure’s de casa, de manera que les empreses puguin arribar a un públic més ampli que igual d'altra manera no podrien fer, però també propiciant la connexió entre empreses catalanes perquè treballin conjuntament. I una eina que se suma a d'altres com la posada en marxa del pla de viabilitat empresarial de Pimec amb el suport del Departament d'Empresa, que té per objectiu impulsar el futur de les pimes i establir-se com a un programa de país per salvar les empreses de l'UCI.

I aquest altre "revulsiu en temps de crisi" només és el punt de partida d'Anem x Feina per salvar de la crisi moltes empreses i autònoms catalans. Perquè, com diu De Azuaje, "això és un primer pas i ara toca fer-lo créixer".