L’ICF obre una nova convocatòria de la línia ICF Eurocrèdit dotada amb 320 milions d'euros

El producte de la banca pública de la Generalitat està destinat a pimes i empreses de fins a 500 treballadors que vulguin invertir per créixer o obrir nous mercats

La consellera delegada de l'ICF, Vanessa Servera, presentant els resultats de 2023 | ACN La consellera delegada de l'ICF, Vanessa Servera, presentant els resultats de 2023 | ACN

L’Institut Català de Finances (ICF) ha obert una nova convocatòria de la línia de préstecs ICF Eurocrèdit dotada amb 320 milions d’euros cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. D’aquesta manera, la banca pública de promoció de la Generalitat de Catalunya posa més finançament a disposició de les petites i mitjanes empreses que vulguin dur a terme inversions o projectes per créixer, obrir nous mercats o enfortir la seva activitat. Les empreses que no siguin pimes, però que tinguin menys de 500 treballadors i presentin menys de 100 milions d’ingressos o menys de 86 milions de balanç també s’hi podran acollir.

“Des de l’ICF juguem un paper clau en la canalització dels fons europeus per fer arribar finançament al teixit empresarial del país amb unes bones condicions i amb l’objectiu d’impulsar el creixement, la competitivitat i la transformació de l’econòmica catalana”, ha afirmat la consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera.

L’anterior convocatòria de la línia ICF Eurocrèdit va finançar petites i mitjanes empreses amb un total de 381 milions d’euros corresponents a 733 operacions, segons les darreres dades corresponents a març del 2024 recollides per l’ICF. La principal diferència de la nova línia ICF Eurocrèdit respecte a l’anterior és que també està disponible per a les anomenades small midcaps, és a dir, empreses amb un nombre d'empleats inferior a 500 el volum de negoci de les quals no superi els 100 milions d'euros o el balanç anual de les quals no excedeixi els 86 milions d'euros.

Concretament, els préstecs destinats a small midcaps podran arribar fins als 10 milions d’euros en el cas de les operacions a llarg termini (amb un període d’amortització màxim de 15 anys i fins a dos anys de carència inclosos) i als cinc milions, a mitjà termini (amb un període d’amortització màxim de cinc anys i fins a un any de carència). Els préstecs per a pimes, per la seva banda, podran arribar fins als quatre milions d’euros en el cas de les operacions a llarg termini i als tres milions, a mitjà termini.

Més informació
L’ICF i BBVA financen un projecte de millora de l’hospital de la Fundació Puigvert
L'ICF inverteix 8 milions d’euros en ciències de la vida a Invivo Ventures III
L'ICF incrementa l'activitat un 17% el 2023, fins als 641 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit