La Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat destinarà un total de 37.433.031 euros a la xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) en el període de 2022-2025. Aquesta xifra que suposa un augment de més del doble respecte del pressupost de l'anterior etapa, que va comptar amb 14.603.806 euros. Per a la titular del departament, Tània Verge, aquesta és una aportació històrica que suposarà un canvi de paradigma i que permetrà consolidar la xarxa dels SIAD, que són “garantia dels drets humans, del dret a la igualtat i del dret a viure lliures de violències masclistes. A més, ha destacat que aquest increment té l'objectiu de “reforçar les polítiques locals i comercials feministes, millorar la coordinació entre els serveis i oferir una atenció més especialitzada”.
L'objectiu del nou model és fer un "salt qualitatiu" en la consolidació de les polítiques d'igualtat i feminismes, assegura Verge, que indica que, de retruc a la millora dels SIADs, es reforça també la Xarxa d'Atenció i Recuperació Integral per a les persones en situació de violència masclista. Durant els propers quatre anys, el Departament preveu que hi hagi entre un i tres professionals a jornada complerta a cadascun dels punts de servei, preferentment psicòlogues i juristes, i també introduir per primer cop un auxiliar administratiu a mitja jornada. "Augmentem el nombre de professionals, fet que permetrà fer més hores d'atenció, més especialitzades i de més qualitat", ha assenyalat Verge. Durant aquest període, la Conselleria assumirà un 70% de les despeses de contractació dels serveis municipals i el 100% en el cas dels comarcals. També està previst finançar el 2% de la massa salarial dels Consells Comarcals per cobrir necessitats de desplaçament dels professionals, amb la intenció de garantir la prestació de serveis a tots els municipis.
Els 37,4 milions d’euros de la Xarxa SIAD formen part del nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, cooperació i finançament als ens locals per al desplegament dels serveis i les polítiques d’igualtat i feminismes als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals. El document es va signar entre la Conselleria, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Micropobles de Catalunya.Verge ha valorat aquest acord com "un mecanisme de finançament àgil i flexible", ja que ha destacat que "permetrà als municipis reorganitzar els recursos al llarg de període quadriennal depenent de les seves necessitats