• Economia
  • La inflació a l'eurozona manté la xifra més baixa des de l'esclat de la guerra d'Ucraïna

La inflació a l'eurozona manté la xifra més baixa des de l'esclat de la guerra d'Ucraïna

Els aliments, l'alcohol i el tabac han estat els principals impulsors de la pujada de preus, encarint-se un 9,8% en termes interanuals

La taxa subjacent cau dues dècimes, fins al 5,3% | ACN
La taxa subjacent cau dues dècimes, fins al 5,3% | ACN
ACN | Redacción VIA Empresa
Barcelona
31 d'Agost de 2023

La inflació a l'eurozona durant el mes d'agost no ha registrat canvis respecte al juliol, mantenint-se en el 5,3%. La taxa, doncs, continua sent la més baixa des de l'esclat de la guerra d'Ucraïna, tot i que es manté per sobre l'objectiu del 2% que persegueix el Banc Central Europeu (BCE), segons les dades provisionals publicades aquest dijous per l'Eurostat.

 

Per altra banda, la taxa subjacent -la que no té en compte els aliments no processats, l'alcohol, el tabac i l'energia- ha caigut dues dècimes en comparació amb el juliol, situant-se en el 5,3%. La reducció arriba després que la inflació subjacent registrés dos mesos consecutius a l'alça, tot i que la xifra es manté propera al màxim històric registrat el març passat (5,7%).

La inflació a l'eurozona durant el mes d'agost s'ha mantingut en el 5,3%

Aliments, alcohol i tabac: impulsors de la pujada de preus

Un cop més, els aliments, l'alcohol i el tabac han estat els principals impulsors de la pujada de preus, encarint-se un 9,8% en termes interanuals durant l'agost. No obstant això, la taxa és un punt inferior a la registrada el juliol (10,8%). A l'altra banda apareix l'energia, que a l'agost s'ha abaratit un 3,3% respecte a l'any passat. Ara bé, la taxa d'inflació és superior a la del juliol (-6,1%) i posa fi a una tendència de tres mesos consecutius a la baixa.

 

Pel que fa als serveis, el seu preu s'ha incrementat un 5,5% a l'agost (una dècima menys que al juliol), mentre que els béns industrials s'han encarit un 4,8% (dues dècimes menys). Quant a l'evolució dels preus en termes intermensuals -entre juliol i agost-, aquests han pujat un 0,6% segons les dades provisionals.

Destaca l'energia, que s'ha encarit un 3,2% en els últims trenta dies. A continuació apareixen els béns industrials i els serveis, amb increments del 0,6% i el 0,2%, mentre que l'import dels aliments, l'alcohol i el tabac ha augmentat un 0,1%.