• Economia
  • La inversió immobiliària es recupera a Barcelona: 1.500 milions d'euros fins al setembre

La inversió immobiliària es recupera a Barcelona: 1.500 milions d'euros fins al setembre

El sector hoteler es manté com a primer 'asset class', amb 426 milions, seguit del 'living' (377 milions) i oficines (353 milions)

Es tracta d'un 12% més que el 2023 | iStock
Es tracta d'un 12% més que el 2023 | iStock
Redacció VIA Empresa
Barcelona
04 de Novembre de 2024
Act. 04 de Novembre de 2024

La inversióimmobiliària comença el camí de recuperació després de baixar els tipusd'interès. El volum d'inversió a Barcelona ha superat els 1.500 milions d'euros entre el gener i el setembre, segons dades de CBRE, una xifra que representa un creixement d'un 12% respecte al mateix període del 2023, malgrat que se situa encara un 12% per sota de la mitjana dels darrers 10 anys per a aquest període.

La xifra se situa encara un 12% per sota de la mitjana dels darrers 10 anys per a aquest període

Per sectors, el sector hoteler ha tancat el tercer trimestre amb un volum d'inversió de 141 milions d'euros, fet que suposa un acumulat de 426 milions d'euros. Aquesta xifra se situa un 21% per sota de les registrades el mateix període del 2023, amb un comportament excepcional per la venda de l'Hotel Mandarin, l'Hotel Dolce Sitges i l'Hotel Sofia Barcelona. Tot i aquesta caiguda, el sector s'ha mantingut com el principal focus d'inversió el tercer trimestre, amb un 28% del volum assolit al mercat català. A més, Barcelona s'ha consolidat com la destinació preferida per a la inversió hotelera durant el 2024, representant un 25% sobre el total nacional.

A aquest sector el segueix de prop el living, amb una quota del 25% sobre el volum registrat al mercat català i 377 milions d'euros assolits del gener al setembre, un 29% més que el mateix període de l'any passat; un increment que s'explica en bona part per l'auge de les residències d'estudiants. El sector ha registrat un volum de 276 milions d'euros, més del doble del total del 2023 (130 milions d'euros). Tot i això, els sectors de build to rent (BTR) i flex living han caigut respecte a les xifres de l'any passat, una tendència contrària a la nacional, on el flex living continua la seva expansió i supera els 974 milions d'euros fins al tercer trimestre. D'altra banda, seguint la tendència registrada el primer semestre de l'any, el sector d'oficines ha recuperat pes i s'ha consolidat com el tercer sector que concentra més inversió, amb 357 milions d'euros, un increment d'un 44% si comparem amb xifres del mateix període del 2023.

“En els nou primers mesos d'aquest any hem anat veient una recuperació progressiva de la inversió immobiliària recolzada, en part, pels bons fonamentals de cada sector", ha comentat XavierGüell, director de CBRE a Barcelona, qui ha afegit que "l'hoteler ha aconseguit un rècord de visitants a Barcelona i el sector de living continua dominat per la manca d'oferta per satisfer una demanda creixent. A oficines, la recuperació de la contractació s'ha començat a traslladar, malgrat que encara de manera tímida, a la inversió”.