L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya s'ha mantingut en el 0,3% durant l'octubre, mateixa taxa que es va registrar al setembre, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, és la cinquena vegada que l'IPC se situa per sota de l'1% aquest any, després que al juny fos del 0,7%, al juliol del 0,8%, a l'agost del 0,6% i al setembre del 0,3%. Com a Catalunya, la taxa també es s'ha mantingut a l'Estat a l'octubre en el mateix 0,1% del setembre. Això ha estat així principalment per la baixada dels preus dels carburants i, en menor mesura, del transport aeri, i per la davallada del preu dels paquets turístics. En canvi, l'electricitat ha pujat en comparació amb el 2018.
A Catalunya, els augments més destacats en la variació anual s'han donat en restaurants i hotels (+2,5%), aliments i begudes no alcohòliques (+1,4%), mobles i articles de la llar (+1,4%), ensenyament (+1,3%) i roba i calçat (+1%). En canvi, els preus relacionats amb l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles baixen un 3,3% i el transport ho fa un 1,5%.
Si es pren com a referència la variació mensual, la major pujada es dóna en roba i calçat (+10,9%) i aliments i begudes alcohòliques (+1,1%). Per contra, les comunicacions baixen un 0,3%, el transport ho fa un 0,2% i els restaurants i hotels un altre 0,2%.
Pel que fa al conjunt de l'Estat, la taxa anual de l'IPC es manté en set comunitats, augmenta en sis i disminueix en quatre més. El major increment s'ha produït a Extremadura, amb una pujada de cinc dècimes fins al 0,1%. Per contra, Navarra és la que ha tingut un major descens, amb una baixada de dues dècimes fins al 0,5%.