Del 19 al 21 de febrer, Rebuild convertirà Madrid en l’epicentre de la construcció industrialitzada a Espanya amb la presència de 24.000 professionals i 500 empreses. Sota el lema Accelerating Building Revolution, l’esdeveniment vol impulsar un nou model constructiu per assolir els objectius de millora de l’eficiència del sector. “Posem en el punt de mira la construcció industrialitzada i tot el seu potencial per accelerar el seu ús”, apunta Gema Travería. En aquest sentit, la directora de Rebuild assegura que “posarem en valor la industrialització per arribar a la neutralitat climàtica, l’aplicació de tecnologies en els processos o l’aparició del talent jove i femení”.
Per la seva banda, David Martínez, considera que la salut del sector de l’edificació a Espanya “és sana i una prova d’això és que existeix una demanda significativa”. El president de Rebuild i conseller delegat d’ADEAS Home adverteix de l'existència “d’un problema estructural, perquè cada any hi ha la previsió de construir 260.000 llars i la realitat diu que només podem dur a terme la construcció de 80.000”. De cara al present i el futur, Martínez també manté que la industrialització aporta “una millora de les despeses, una major agilitat a l’hora d’impulsar la construcció i un increment de la qualitat del material”.
Dins l’ecosistema de Rebuild, Madrid també acollirà la celebració del Congrés d’Arquitectura Avançada i Construcció 4.0, una de les cites d’innovació i tendències més destacades del món de l’edificació. 600 experts internacionals tractaran diferents àmbits com el món residencial, hoteler i oficines, a partir de les impressions de promotors, constructors, arquitectes, tècnics, inversors i dissenyadors.
El certamen no vol desaprofitar el seu altaveu per debatre, entre altres temes, sobre la necessitat de modificar el codi tècnic de l’Edificació per impulsar canvis legislatius per adaptar l’activitat als nous temps o les oportunitats que representen els fons Next Generation per rehabilitar edificis. “Tenim el coneixement i la tecnologia per caminar cap a la construcció 4.0”, exclama Ignasi Pérez-Arnal. El director del Congrés entén que “el nostre deure, després d’anys d’anàlisi, és passar a l’acció i observar de quina manera podem descarbonitzar el parc immobiliari”.