
Dia rere dia, VIA Empresa s'esforça per oferir als nostres lectors tota la informació relacionada amb l'economia, l'empresa, l'emprenedoria i la innovació. I és que aquest diari es defineix com "l'altaveu de les pimes, els autònoms, les startups, les grans empreses, l'empresa familiar i tots aquells agents que creuen que la innovació és l'única forma de crear valor i diferenciar-se". "No volem clics, volem minuts", tal com diu el nostre manifest, i és per això que per a aquest mitjà saber i conèixer quins són els temes que més interessen al nostre lector és primordial. La inversió d'empreses tant estrangeres com catalanes al territori, així com casos de startups que posen el seu granet de sorra en l'ecosistema emprenedor de Catalunya i, per descomptat, la política catalana, han estat les temàtiques que més s'han llegit, parlat i compartit aquests últims 12 mesos a VIA Empresa.
Els temes més llegits de l'any
"Barcelona és poderosa". Aquest reportatge d'Aiats Agustí sobre l'atractiu de la capital catalana per captar nous centres d'innovació de grans multinacionals se situa en el primer lloc del Top Five de temes més llegits durant el 2018. I és que "en els darrers anys s'ha creat un entorn tecnològic molt important i Barcelona s'ha posicionat molt bé en diferents rànquings de startups". Els motius? L'ecosistema emprenedor i d'innovació de la capital catalana i un clima que motiva a treballadors estrangers a venir a treballar aquí.
El segon reportatge més llegit del darrer any reivindica la llengua catalana i el seu correcte ús. Es tracta de "La incorrecta, la correctora hater que triomfa a Instagram". Aquesta startup, entrevistada per Aiats Agustí, triomfa amb el seu merchandising de frases enginyoses sobre ortografia i gràcies a l'èxit que han tingut a les xarxes socials. "Jo sóc una mica hater i amb el tema de les faltes sempre he tingut molta fixació", explicava una de les cofundadores de La incorrecta, Valentina Planas.
I de llengua catalana a política catalana. L'economia en procés d'Ivan Aguilar"Quan Merkel parla, Llarena tremola" s'ha fet un lloc en el pòdium dels més llegits de l'any. En aquesta anàlisi, el col·laborador de VIA Empresa explica alguns dels moments tensos que s'han viscut a Catalunya aquests darrers mesos amb els presos polítics i les estratègies de Pedro Sánchez i de Quim Torra sobre com gestionar l'independentisme.
Ara bé, darrere totes les notícies sobre l'independentisme i la política, científics de Catalunya dediquen els seus esforços a millorar medicaments en l'àmbit de la salut. És el cas de la startup Nanoligent, "Un fàrmac per atacar només les cèl·lules mare del càncer". En aquest article de Paula Amer, els científics expliquen com estan desenvolupant un nou medicament per al tractament de la metàstasi que elimina només les cèl·lules tumorals i és menys agressiu que la quimioteràpia. Tot un avenç mèdic per als anys vinents.
L'últim reportatge que es cola en el Top Five del 2018 reflexiona sobre les circumstàncies que porten les dones a viure la por de no ser acceptades en els seus entorns socials i laborals. "Què és la síndrome de Maripili?", de Victor Solvas, explica què provoca aquesta situació entre les dones i com es pot sortir d'aquesta situació d'ostatge.
Les notícies que han marcat el 2018
A VIA Empresa sempre "prioritzem la qualitat per sobre de la quantitat", amb reportatges propis que donen un valor afegit al nostre mitjà. Ara bé, no podem viure sense l'actualitat del dia a dia. Per això, recuperem també les cinc notícies que han marcat el 2018.
"Consum deixa d'etiquetar en català". Una notícia que va provocar un gran rebombori el passat mes de febrer. Segons la companyia, la decisió s'explicava pel fet que també són presents a altres comunitats autònomes. Un fet que va portar una allau de comentaris a les xarxes socials per part dels seus consumidors valencians i catalans.
Tal com demostra el reportatge més llegit de l'any, les notícies d'empreses estrangeres que inverteixen a Catalunya sempre són plat de bon gust per als lectors. És el cas d'Elis, el grup francès s'implanta a Barcelona. La bugaderia industrial va inaugurar el maig la seva planta més gran d'Espanya a la Zona Franca de Barcelona, una operació que suposa la creació de més de 200 llocs de feina.
I és que les multinacionals s'han enamorat de la capital catalana aquest 2018, ja que L'empresa de motosharing Scoot també s'ha instal·lat a Barcelona. La startup amb seu a Sant Francisco va escollir la ciutat per expandir-se internacionalment i des de l'estiu ja es poden trobar aparcades les seves motocicletes vermelles pels carrers de Barcelona.
D'empreses estrangeres a catalanes que inverteixen en el territori. Com el cas d'AbilityPharma, que protagonitza la ronda més gran d'inversió de Capital Cell el darrer mes de l'any i aconsegueix 1.230.000 euros. Una inversió que servirà per desenvolupar un fàrmac destinat a malalts de càncer.
Tanca el Top Five de notícies més llegides "Bon preu obrirà 20 noves instal·lacions i crearà 45 llocs de feina". Una inversió per part del grup català el segon semestre de l'any per ampliar la seva presència a Catalunya.