Barcelona, Madrid, València i Benidorm seran algunes de les ciutats que utilitzaran l’altaveu de l’eMobility Expo World Congress per donar a conèixer les seves estratègies de mobilitat urbana. Del 13 al 15 de febrer, el recinte de Fira de València serà l’epicentre del debat internacional sobre micromobilitat, el paper dels vehicles elèctrics i la tecnologia de la conducció autònoma, entre altres aspectes. Xavier Patón, membre de la gerència de l’àrea de Mobilitat, Infraestructures i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona explicarà la tasca realitzada a la capital catalana per assolir una mobilitat més eficient i sostenible.
“La mobilitat urbana ha experimentat una profunda transformació en la darrera dècada”, afirma Jesús Haro. El director de l’esdeveniment considera que “per accelerar el procés de descarbonització, les ciutats han d’integrar solucions de mobilitat intel·ligent dins del teixit urbà”. En paral·lel a l’administració pública, el congrés també reunirà directius d’empreses com Cooltra, Freenow, Dutch Cycling Embassy i Brompton Bicycles.
Sota el lema We are the future of eMobility, l’organització mobilitzarà 6.000 directius, 375 experts internacionals i més de 200 firmes expositores.
L’agenda d’actes contempla trobades per impulsar l’electrificació, l’hidrogen verd i els beneficis d’invertir en fàbriques de bateries. “Espanya té una gran oportunitat per crear una indústria mundial d’hidrogen”, exposa el màxim dirigent de l’eMobility. La Generalitat no vol desaprofitar el punt de trobada de l’ecosistema per presentar les mesures per captar inversors de projectes sostenibles. Al costat de l’executiu de Pere Aragonès apareixeran representants del govern espanyol, el Parlament Europeu i els governs autonòmics de València, Aragó i Castella i Lleó. “El congrés vol examinar el potencial dels ecosistemes i les empreses emergents per impulsar la col·laboració dins de l’òrbita europea”, resumeix José Ramon Sierra.
El responsable de l’eMobility creu que “és imprescindible introduir solucions de futur que puguin desafiar els models de transport convencionals”. María Luisa Melo, directora d’Afers Públics de l’empresa DHL Express, explicarà l’impacte de les polítiques europees en el desenvolupament de sistemes de transport més i eficients. Per la seva banda, John Moavenzadeh, director executiu del laboratori de Mobilitat del Massachusetts Institute of Technology, serà la persona encarregada de dibuixar el paper dels països asiàtics per desenvolupar un model global de mobilitat. El director del certamen descriu que la zona expositiva comptarà, entre altres espais, amb una àrea dedicada a l’electrificació del vehicle i solucions de micromobilitat urbana com és el cas de les bicicletes elèctriques.