• Economia
  • Els catalans menjaran més de 700.000 mones

Els catalans menjaran més de 700.000 mones

Els pastissers dediquen una mitja de tres hores de treball a cada peça, que aquest any estaran protagonitzades per Miffy, Dumbo, Peppa Pig, unicorns i el Barça

Les mones d'autor triomfen aquest 2019 | Cedida
Les mones d'autor triomfen aquest 2019 | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
16 d'Abril de 2019
Act. 16 d'Abril de 2019

Mones d’autor amb forma d’unicorn, el Barça i els superherois, el monstre de colors, Dumbo, Miffy, Patrulla Canina o Peppa Pig són els protagonistes de la Pasqua d’aquest any, segons informa en un comunicat el Gremi de Pastisseria de Barcelona, que sosté que els catalans menjaran unes 700.000 mones, una previsió que consideren "positiva".

 

El preus d’aquestes peces tradicionals varien en funció del tipus de figura de xocolata i de la mida del tradicional pa de pessic, amb preus a partir de 20 euros. Un dels punts a tenir en compte i que el Gremi recorda, és que darrera d’una mona artesanal de pastisseria hi ha més de tres hores de feina, entre crear els motlles o tallar els patrons per a formar les figures, treballar la xocolata, unir les peces, pintar-les i decorar-les.

 

Es tracta d'un treball que, encara avui dia, els pastissers agremiats realitzen de forma artesana amb cacau de qualitat, sense additius, ni oli de palma, ni greixos transo colorants azoics, ingredients presents en les mones industrials. 

A més, de la mateixa forma que altres peces de pastisseria artesana, les mones actuals s’adapten a les noves tendències, com la reducció de sucre en el clàssic pa de pessic. “Els pastissers responen així a la preocupació per reduir el consum de sucres i greixos i a la preferència per els sabors menys dolços”, tal i com explica el President del Gremi, el pastisser Elies Miró, de Castellterçol.

Una altra de les tendències que s’ha imposat durant els darrers anys és la d’optar per les figures de xocolata, per sobre del tradicional pastís amb els ous de xocolata. Si abans es feien 100 pastissos, ara se’n fan menys de la meitat.