Les oficines són l'actiu immobiliari que està mantenint en suspens als inversors del sector immobiliari a causa del moment d'incertesa que viuen. La decisió de moltes empreses d'optar pel treball híbrid o per entorns flexibles després de la pandèmia, sumat a la demanda d'espais de qualitat són factors que estan estimulant la transformació d'aquest segment. Així ho demostren els volums d'inversió en aquest sector, que aquest 2023 s'ha incrementat cautelosament a Madrid, al voltant d'un 6% en la comparativa anual, però ha disminuït a Barcelona.
Així, l'escenari incert que viuen avui dia els workspaces està induint que, en ambdues ciutats, més del 50% de les noves oficines provinguin de rehabilitacions, que és més rendible que l'opció de compra, a més que incrementen el valor dels actius amb el compliment dels criteris ESG.
Igualment, amb l'adaptació del model híbrid, la tendència ara és que les empreses triïn els seus espais al centre de les ciutats, en oficines renovades, fet que ha provocat que les rendes a zones prime es mantinguin estables. Altres efectes del teletreball han estat l'increment d'opcions de coworking o el sorgiment de possibilitats de lloguer de corporate office spaces de curta durada. Tot això a fi d'ajustar-se a la demanda del moment i sortejar els desafiaments econòmics que es desprenen pel canvi d'hàbits.
Amb aquest context, The District , serà el cim de referència per al capital immobiliari europeu que, del 20 al 22 de setembre a Fira Barcelona Gran Via, tractarà en profunditat la revolució dels nous espais professionals i s'encarregarà de resoldre els dubtes que es plantegen a causa de la volatilitat d'aquests actius. Empreses capdavanteres com CBRE, Colonial, Merlin Properties, Busquets Galvez, Cushman & Wakefield, Glenwell Group, JLL, o Savills, seran algunes de les quals acudiran a l'esdeveniment per compartir els seus projectes en oficines i exposar la manera a partir de la qual estan enfocant aquest cicle.