• Economia
  • Les patronals volen que la nova llei incorpori un fons de finançament per impulsar la competitivitat

Les patronals volen que la nova llei incorpori un fons de finançament per impulsar la competitivitat

L'Aliança per la Competitivitat calcula que hauria de comptar amb una aportació anual propera als 2.500 milions d'euros

Les empreses industrials adherides a l'Aliança | ACN
Les empreses industrials adherides a l'Aliança | ACN
Redacció VIA Empresa | ACN
11 de Desembre de 2024

Les patronals de l'automoció, la siderúrgia, la refineria, el paper, la química i farmàcia, l'alimentació, el ciment i les matèries primeres minerals s'han unit per reclamar que la nova llei d'indústria incorpori un fons de finançament per impulsar la competitivitat, que hauria d'ascendir als 2.500 milions l'any. En un comunicat, l'Aliança per la Competitivitat de la Indústria Espanyola, que representa el 60% del producte industrial brut estatal, considera que l'avantprojecte de llei aprovat pel Consell de Ministres dimarts és "positiu" però "no defineix l'essencial", que consideren que és definir "com s'articularan els recursos financers necessaris per dur a terme el procés de reindustrialització" que consideren que requereix l'Estat.

 

Les empreses industrials adherides a l'Aliança formen part de les patronals de l'automoció Anfac i Sernauto, de la siderúrgia Unesdid, de la refineria Aop, del paper Aspapel, de la química i farmàcia Feique, d'alimentació FIAB, del ciment Oficement i de matèries primeres minerals Primigea.

Per a l'Aliança, el propòsit d'atreure i d'establir grans projectes industrials a Espanya són positius, però es corre el risc que "es quedi en meres intencions" si no es concreta la deguda instrumentalització dels recursos a través d'un fons i sense determinar els terminis.

 

Per a l'Aliança, el propòsit d'atreure i d'establir grans projectes industrials a Espanya són positius, però es corre el risc que "es quedi en meres intencions"

En aquesta línia, exigeixen articular un instrument de naturalesa pública i permanent, que doti de continuïtat el procés emprès aquests anys amb els PERTE. "Segons les nostres estimacions, aquest fons hauria de comptar amb una aportació anual propera als 2.500 milions d'euros, xifra amb què es podria garantir la competitivitat dels actius industrials estratègics d'Espanya", subratlla Carlos Reinoso, portaveu de l'Aliança per la Competitivitat de la Indústria Espanyola.

Les empreses adherides creuen que l'articulació de recursos financers ha de posar les bases per treballar esmenes específiques durant la tramitació parlamentària. A més, reclamen que les esmenes al text comptin "amb el màxim consens" durant el tràmit.