• Economia
  • Falten perfils digitals a les empreses valencianes

Falten perfils digitals a les empreses valencianes

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana destaca la paradoxa de tenir nivells elevats d'atur i també de llocs de feina sense cobrir

Presentació de l'informe de la CEV sobre les perspectives de demanda de perfils digitals al País Valencià | Cedida
Presentació de l'informe de la CEV sobre les perspectives de demanda de perfils digitals al País Valencià | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
18 de Desembre de 2019

Les empreses del País Valencià necessiten més perfils digitals. Adverteixen que els costa de trobar-ne i que la demanda ha augmentat "notablement" en els últims anys. Això diu l'estudi sobre Previsió d'ocupació i contractació i necessitats de formació 2020 de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV). 

La seva presidenta, Eva Blasco, creu que aquest informe permetrà "elaborar les recomanacions i propostes de millora en matèria de planificació i programació de l'oferta formativa en els diferents nivells educatius i en particular de la Formació Professional", modalitat per la qual aposta especialment la CEV. 

De fet, consideren que el desajustament entre els estudis que s'ofereixen a centres formatius i les habilitats que demanen les empreses és el motiu pel qual es produeix la paradoxa de tenir alts nivells d'atur i també de llocs de feina sense cobrir. L'estudi, que també ha presentat Javier González, director gerent de València Activa, indica quines són les posicions més difícils d'omplir: enginyer de software de sistemes, desenvolupadors d'aplicacions, programadors web, tècnics d'ecommerce, arquitectes d'IT de sistemes, i tècnics d'anàlisi de negoci i de big data.   

Grans empreses i pimes

Aquesta situació es dóna tant a les grans empreses com a les pimes valencianes. Una de les solucions més viables que hi veu la CEV és la FP dual, una "modalitat de formació i capacitació cada vegada més valorada per part de les empreses". Creuen que els principals problemes als quals s'enfronta aquest tipus de formació són: les rigideses administratives, l'escassedat de places i els recursos econòmics. 

L'informe inclou les perspectives de creixement del mercat de feina, que el 2020 seran d'un 45,33% de les empreses. Això suposa una reducció de 15 punts en comparació a les previsions d'enguany. No obstant això, els contractes indefinits es calcula que augmentaran vuit punts i se situaran al 46%.