• Economia
  • La manca de mà d’obra adequada, principal preocupació de les pimes

La manca de mà d’obra adequada, principal preocupació de les pimes

Fepime demana una reforma del SOC que doni solució a aquest problema

El secretari general i la presidenta de Fepime a la presentació de l'informe | EP
El secretari general i la presidenta de Fepime a la presentació de l'informe | EP
Redacció VIA Empresa i Agències
Barcelona
04 de Juliol de 2018

La manca de mà d’obra adequada s’ha anat situant en els darrers anys com una de les principals preocupacions per les pimes catalanes i que afecta el desenvolupament de les empreses. Així ho demostra el segon Informe de la Situació Econòmica i Laboral de la Pime Catalana, elaborat per Fepime Catalunya.

Des de l’any 2014, la influència de la qualitat dels treballadors en el desenvolupament del negoci s’ha duplicat a les empreses d’entre 10 i 49 treballadors, passant de l’11,3% a gairebé el 25% el 2017. La tendència també es repeteix en el cas de les micropimes i les empreses de 50 treballadors o més, segons informen en un comunicat.

“La mà d’obra qualificada condiciona no només el creixement sinó el futur en sí de les empreses. Tenim al davant reptes que requereixen un treball conjunt d’empreses, agents socials i administració per donar resposta a les necessitats de les pimes, que són el veritable termòmetre de la situació econòmica a Catalunya”, assegura la presidenta de Fepime Catalunya, María Helena de Felipe.

Per això, de Felipe ha demanat al govern una reforma del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), perquè puguin trobar el personal qualificat que necessiten les pimes. La presidenta de Fepime ha insistit en roda de premsa aquest dimecres que, si no s'introdueixen canvis en el SOC, per la patronal aquest instrument "no té cap utilitat", i ha criticat que absorbeix molts recursos del pressupost de la Generalitat, que ha assenyalat que es podrien dedicar a polítiques més efectives per les empreses.

La bretxa digital segueix creixent

L’estudi també ha analitzat l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a les empreses i ha demostrat que la bretxa digital entre les grans empreses i les pimes continua augmentant. A més, apunta que les pimes encara estan molt endarrerides en relació amb les grans empreses en la implementació de les TIC.

Així mateix, destaca que les pimes tenen una disposició menor de personal especialitzat en l'ús d'aquestes tecnologies, que se situa prop del 3,43% en les microempreses, mentre que en les grans empreses és del 73,03%.