El Port de Barcelona viatjarà a Tailàndia per la seva missió comercial d'enguany. Entre el 22 i el 28 del pròxim mes d'octubre, l'organisme enviarà la seva representació al país asiàtic per "reforçar els vincles empresarials i institucionals mitjançant el Port", segons ha declarat el seu president Damià Calvet a una roda de premsa en el marc del Saló Internacional de Logística. Calvet, en aquest sentit, ha destacat la capacitat de promoció internacional del Port, que considera "la principal infraestructura econòmica del país".
Després d'un any de grans èxits en la relació amb el país asiàtic, amb un trànsit de més de 256 tones de mercaderies per valor de més de 500 milions d'euros, especialment al voltant dels automòbils i la indústria química, el Port de Barcelona es proposa "aprofundir en el seu pla estratègic" atesa la diversificació dels centres de poder i activitat econòmica al continent. Així, les autoritats catalanes viatjaran a Bangkok, on visitaran el port de Laem Chabang, la principal infraestructura portuària del país.
L'organisme ha anunciat, a més, la participació en la missió d'empreses de la comunitat portuària amb interessos logístics específics, com les estibadores o les transitàries. Tot i això, també acompanyaran la comitiva catalana empreses industrials del territori amb exportacions o interessos comercials cap al sud-est asiàtic. Es tracta, així, d'una "missió multisectorial", segons Calvet, sense límit de participants atès l'entusiasme de la comunitat portuària per consolidar les relacions amb Tailàndia.
Segons el president del Port, la tria del país asiàtic s'ha fet d'acord amb les "potencials aliances comercials i les relacions profundes" amb els seus ports. Tailàndia, per a Calvet, és un dels països emergents més atractius per a la inversió estrangera, i pot operar com a plataforma d'accés a altres mercats asiàtics per a les empreses catalanes que hi cultivin una bona relació. El teixit empresarial local destaca pel seu bon rendiment en el sector dels transports, les renovables, la logística i l'automòbil, verticals de gran interès per a l'empresariat català.
El director de Relacions Externes del Port de Barcelona, Manel Galán, ha anunciat també que la missió 2022 comptarà amb dos seminaris tècnics per a la innovació empresarial en l'entorn dels ports intel·ligents, un àmbit amb gran protagonisme de la infraestructura catalana. En aquest sentit, els membres de la missió impulsaran sectors com l'alimentació, l'agroindústria, l'equipament mèdic o el turisme i els serveis, rellevants per a la innovació a la logística marítima.