• Economia
  • El Port de Barcelona redueix les tarifes d’estada a les terminals

El Port de Barcelona redueix les tarifes d’estada a les terminals

L'enclavament públic aprova una tarifa plana que redueix de forma significativa els costos d'estada dels contenidors d'importació

Les empreses del Port de Barcelona garanteixen el subministrament de productes | iStock
Les empreses del Port de Barcelona garanteixen el subministrament de productes | iStock
Redacción VÍA Emprendida
Barcelona
03 d'Abril de 2020
Act. 06 d'Abril de 2020

El Port de Barcelona ha aprovat l'establiment d'una tarifa extraordinària d'emmagatzematge de contenidors d'importació per reduir els costos extraordinaris que tenen els importadors a causa de l'estat d'alarma. Segons informen en un comunicat, des del dia 31 de març del 2020 i fins al pròxim 13 d'abril, els contenidors d'importació que es trobin en les terminals de contenidors de l'enclavament pagaran una tarifa plana de 2 euros per TEU i dia per la seva estada en aquestes terminals.

Per a tots aquells supòsits que queden fora del període comprès entre el 31 de març de 2020 i el 13 d'abril del 2020, així com per als contenidors que ja es trobessin a la terminal des d'abans del passat 14 de març del 2020, es mantindran les tarifes en vigor fins avui.

El Port de Barcelona vol aclarir que aquesta mesura extraordinària és aplicable exclusivament per al tràfic de contenidors plens d'importació que es trobin en les terminals BEST i APMT Barcelona. La resta de tràfics diferents als d'importació i/o amb entrada per qualsevol altra terminal no es veuran afectats per aquesta mesura extraordinària.

La decisió d'aprovar aquesta tarifa plana respon a la situació originada després de l'entrada en vigor del Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials per tal de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra la covid-19. Aquest Reial Decret-llei implica, en la pràctica, la paralització de totes aquelles activitats que no suposin un servei essencial.