• Economia
  • El Premi Lluís Carulla reconeix l'emprenedoria cultural del projecte Nilak

El Premi Lluís Carulla reconeix l'emprenedoria cultural del projecte Nilak

El Museu de Camins rep el guardó a la millor idea cultural transformadora en la sisena edició del lliurament dels premis

Els guanyadors dels Premis Lluís Carulla, Nilak i Museu de Camins | ACN
Els guanyadors dels Premis Lluís Carulla, Nilak i Museu de Camins | ACN
ACN
Barcelona
11 de Desembre de 2020

Nilak ha guanyat el Premi Lluís Carulla 2020 d'emprenedoria cultural al millor projecte cultural transformador dotat amb 60.000 euros i dos anys d’acompanyament empresarial a càrrec de Netmentora Catalunya. Com han explicat els organitzadors del premi, el projecte Nilak proposa la creació d’un espai escènic itinerant que apropa les arts escèniques contemporànies a aquelles comarques catalanes que no tenen teatre. Per la seva part, el Museu de Camins ha estat el guanyador del premi a la millor idea cultural transformadora. L'espai Ideal de Barcelona ha acollit la sisena edició del lliurament del Premi Lluís Carulla, el guardó biennal impulsat per la Fundació Carulla que aposta per "la cultura com a motor transformador de la societat".

 

El Jurat del Premi Lluís Carulla 2020 està integrat per Jordi Sellas, periodista i gestor d’empreses culturals; Ricardo Robles, fundador i codirector del festival Sónar; Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català; Emilio Álvarez, fundador i codirector del Festival LOOP Barcelona; Anna Villarroya, presidenta de European Association of Cultural Researchers; Núria Basi, en representació de Netmentora Catalunya; Guillem Arís, director d’Autoocupació Catalunya; Carolina Rosich, periodista cultural; i Nicolau Brossa, president de la Fundació Carulla.

El jurat ha atorgat el guardó al millor projecte cultural transformador a Nilak, "que proposa solucions a un dèficit enorme que té el país: l’accés cultural en l’àmbit rural; al 26% de les comarques catalanes no hi ha teatres i Nilak hi farà arribar espectacles en viu de primer nivell; perquè a més de reequilibrar el territori i democratitzar-lo amb la cultura, crearà nous llocs de treball estables; per ser una proposta que transforma i cohesiona el territori i la societat fomentant la participació amb els habitants, especialment amb les escoles i perquè crearà nous públics i vocacions artístiques, i oferirà noves oportunitats culturals a la ciutadania, artistes i institucions".

 

Un espectacle de Nilak en una imatge d'arxiu | ACN

Un espectacle de Nilak en una imatge d'arxiu | ACN

L'equip del projecte Nilak està format per una comissió de professionals del sector artístic: Aimar Pérez Galí, Anna Pascual, Arnau Andreu, Griselda Juncà, Jordi Príncep, Jorge Albuerne, Jose Luis Redondo, Laura Alcalà, Mariona Tolosa Sisteré, Miquel Barcelona, Oriol Escursell i Sílvia Capell

El Museu de Camins ha estat el guanyador del Premi Lluís Carulla 2020 a la millor idea cultural transformadora. Rebrà 10.000 euros i l’acompanyament empresarial a càrrec de Fundació Autoocupació durant un any. El jurat ha remarcat que recupera i preserva el conjunt de la xarxa de camins antics i la memòria històrica de la vall de Siarb a través de la creació d’un museu a l’aire lliure.

L’equip del Museu de Camins està format per Marc Cortina i Gemma Cots de l’Associació Balmes Blancs de Llagunes, un poble del Pallars, on des de fa set anys gestionen un petit refugi i desenvolupen diferents activitats de coneixença del territori. La resta de projectes i idees finalistes tindran accés a un fons de beques de 15.000 euros en total i un seguiment cultural i empresarial.