• Economia
  • Les set dones que canvien el món

Les set dones que canvien el món

Els Premis Fidem 2020 es focalitzen en les professions STEM i aposten per la innovació científica, tecnològica i social

L'entrega dels Premis Fidem 2020 a les set dones que canvien el món | Cedida
L'entrega dels Premis Fidem 2020 a les set dones que canvien el món | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
18 de Desembre de 2020

La Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (Fidem) aposta per les professions STEM en la seva 23a gala dels Premis Fidem, apostant per la innovació científica, tecnològica i social. Des de les piles de paper de Neus Sabaté i Fuelium, fins a l’arquitectura social de Mariona Cíller, passant pels satèl·lits de Mònica Roca, o la investigació de Mara Dierssen, Fidem ha fet entrega dels seus primers premis enfocats al sector STEM, segons informen en un comunicat. Aquesta no ha estat l’única estrena de la Fundació, que ha estrenat seu, el Cosmocaixa, i per primera vegada ha retransmès els Premis a través de Fibracat Televisió.

 

Mara Dierssen és el Premi Fidem 2020 a la Trajectòria Professional. La seva investigació sobre la Síndrome de Down, i la seva recerca sobre la capacitat transformadora de la música li han valgut per emportar-se el premi a la seva trajectòria. Les dues premiades de les noves categories, Innovació Científica i Innovació Tecnològica, han estat Mònica Roca, Directora General d’IsardSAT i actual presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Neus Sabaté, Fundadora de Fuelium.

La renovació no només s’ha notat en aquests nous guardons: Mertixell Pi, directora de l’Àrea Financera d’ICG Software i Drolma Lizcano, CEO d’Alqvimia, són les premiades d’Internacionalització i Empresa Familiar. Dos perfils amb una trajectòria curta, però que han generat grans canvis en les seves organitzacions, destacant la gestió holocràcica de Lizcano.

 

Fidem també ha volgut premiar projectes innovadors de caràcter social. Mavi Sánchez-Vives s’ha endut el guardó de Corresponsabilitat, i Mariona Cíller el d’Emprenedoria Social. En el cas de Sánchez-Vives, des de Virtual Bodyworks, empresa de la qual és fundadora, desenvolupen projectes de realitat virtual amb l’objectiu de rehabilitar agressors de casos de violència domèstica. Sokotech, empresa cofundada per Cíller, és un laboratori social digital que realitza programes relacionats amb l’art, la ciència i la tecnologia.