• Economia
  • Primera reunió dels 12 membres del Consell Assessor en Política Econòmica de Catalunya

Primera reunió dels 12 membres del Consell Assessor en Política Econòmica de Catalunya

L'objectiu d'aquest organisme és crear les bases i els fonaments perquè Catalunya sigui un país plenament competitiu i socialment cohesionat

El conseller Giró amb el Consell Assessor de Política Econòmica (CAPEC) | Cedida
El conseller Giró amb el Consell Assessor de Política Econòmica (CAPEC) | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
28 de Juliol de 2022
Act. 28 de Juliol de 2022

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha presidit la sessió constitutiva i la primera reunió de treball del Consell Assessor en Política Econòmica de Catalunya (CAPEC). Un nou òrgan col·legiat, adscrit al Departament d’Economia i Hisenda, i format per dotze experts de reconegut prestigi en diferents àrees econòmiques, que són “una representació del millor talent econòmic que té el país”, en paraules del mateix conseller. Els dotze experts són: Núria Bosch; Antoni Duran-Sindreu; Jan Eeckhout; Àngels Fitó; Jordi Galí; Teresa Garcia-Milà; Gerard Padró; Mar Reguant; Genís Roca; Anna Schlegel; Jaume Ventura i Guillem López Casasnovas, que ha estat nomenat president del CAPEC.

 

L’objectiu d’aquest nou organisme és aportar i proposar nous coneixements sobre l’aplicació i efectivitat de les millors pràctiques internacionals en política econòmica, finances públiques i pressupostos. “Aquest és un consell assessor que no només busca solucions a l’escenari a curt termini, sinó també crear les bases i els fonaments perquè la Catalunya del 2030 sigui un país plenament competitiu, socialment cohesionat, i econòmicament de progrés”, ha subratllat Giró en declaracions als mitjans de comunicació.

Segons ha explicat el màxim responsable de la política econòmica del Govern, els membres del CAPEC mantindran reunions bilaterals i també plenàries trimestralment per abordar diferents temes d’actualitat des de la inflació, a la fiscalitat, el model de finançament“ o com fer sostenibles els pressupostos de la Generalitat i, al mateix temps potenciar els pilars del benestar”. “En definitiva, treballarem per com podem millorar el benestar dels ciutadans de Catalunya i com preparar també al país per a un creixement econòmic sostingut, malgrat l’entorn d’incertesa que preveiem”, ha conclòs.

 

Per la seva banda, el doctor en Economia Pública per la universitat de York i catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López Casasnovas, ha assegurat que per a ell “és un privilegi estar en aquest consell, juntament amb la resta d’experts i professionals per assessorar el govern en un moment tan important pels reptes que tenim al davant”.

A la sessió de treball també han participat el secretari general del Departament d'Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga; la secretària d'Afers Econòmics i Fons Europeus, Matilde Villarroya; la secretària d'Hisenda, Marta Espasa; i la directora general d'Anàlisi i Prospectiva Econòmica, Marta Curto.

Durant la trobada, tots els assistents han analitzat la situació general de l’economia europea i catalana en el context internacional; els pressupostos de la Generalitat, plantejant escenaris de present i futur dels ingressos i les despeses de l’administració catalana per als propers exercicis; el marc de la hisenda pública; i, finalment, les possibilitats que ofereixen els fons europeus per a l’economia i la societat catalana, fent especial atenció als Next Generation