La producció industrial va créixer un 7,9% durant l'agost a Catalunya respecte al mateix mes de l'any passat, segons les últimes publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta de l'increment més gran en un mes d'agost des del 2011, quan va pujar un 12,3%. Amb aquest repunt s'encadenen sis mesos de taxes positives, encara que la del juliol va ser un increment menor (3%). A l'abril es va registrar el creixement més alt de la història, amb un increment del 54,5%. La dada publicada supera sobretot la de l'agost del 2020, quan va caure un 9,6% arrossegada pels efectes del primer confinament. El creixement de la fabricació de les indústries experimentat a Catalunya durant l'agost és el quart més alt dels territoris de l'Estat. Astúries és la comunitat que més ha vist com incrementava aquest indicador (+17,4%), seguida de les Illes Balears (+12,3%) i el País Basc (13,6%).
Al conjunt de l'Estat, la producció industrial va caure un 0,3% durant l'agost en comparació amb el juliol i eliminant els efectes del calendari. En relació amb l'any passat, l'Índex de Producció Industrial va registrar un creixement més moderat, del 3,6% que encara és més baix si es corregeix els efectes estacionals del mes d'agost, quedant en un 1,8%.
L'evolució a Catalunya durant l'agost es deu a la pujada dels béns d'equips (+22,9%) i els béns intermedis (10,2%). La fabricació de béns de consum no duradors també va pujar un 6%. Finalment, la producció de béns de consum va augmentar un 5,1%. En canvi, les caigudes més importants es van donar en els béns de consum durador (-16%) i en el sector energètic (-3,4%).
Les activitats industrials que més han produït a l'Estat en comparació al juliol són la confecció de peces de roba (33,5%), la indústria de la fusta i el suro (+21,7%) i la de vehicles de motor (+10,8%). Fàbriques importants del sector com Seat han obert durant l'agost per compensar les aturades de producció a causa dels problemes de subministrament de microxips. En canvi, les indústries extractives (-32,7%) i de productes farmacèutics (-19,2%) són els àmbits que han experimentat un descens més accentuat durant el vuitè mes de l'any.