Les matriculacions de turismes a Catalunya van augmentar un 7,2% al gener, fins a 9.493 unitats, en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons la patronal Anfac. Concretament, a Catalunya es van vendre un 13,1% dels turismes a l'Estat, on l'increment va ser del 5,3%, fins als 73.322 cotxes. Del total, 2.600 turismes eren de gasolina, un 21,4% menys que el gener del 2024; 515 van ser dièsel, un 22,5% menys; i 6.378, un 30,6% més que el mateix mes de l'any passat, estaven inclosos en el grup de la resta de combustibles, és a dir, elèctrics, híbrids endollables, d'hidrogen o GNL, entre d'altres.
Catalunya va ser la segona comunitat amb una quota més elevada de matriculacions de vehicles, juntament amb el País Valencià, amb un 13,1% ambdues. De fet, en el País Valencià destaca que l'increment anual al gener s'ha situat en un 70,9% després de la dana que va afectar el territori valencià a l'octubre. La comunitat amb més matriculacions va ser Madrid, amb un 38,7% del total, fins a les 27.972 unitats, un 4,1% menys.
Catalunya va ser la segona comunitat amb una quota més elevada de matriculacions de vehicles, juntament amb el País Valencià, amb un 13,1% ambdues
El director de comunicació i Màrqueting, Félix Garcia, ha destacat que el mercat ha arrencat amb una "bona xifra i un notable creixement" per l'impuls de les compres de les famílies i les empreses. Les companyies de lloguer van retrocedir aquest gener després que al novembre doblessin les vendes. D'altra banda, Garcia ha comentat que amb la baixada de tipus d'interès s'abaratirà el finançament i que, per contra, amb la derogació del decret òmnibus també va desaparèixer la pròrroga del pla Moves III.
Les matriculacions de vehicles electrificats -incloent turismes, comercials, industrials i quadricicles- van augmentar un 29,4%, fins a les 1.624 unitats; mentre que les dels híbrids van pujar un 30,9%, fins a les 4.482. Pel que fa als vehicles propulsats per gas, les matriculacions van pujar un 9,95%, fins als 420.