Ramon Agenjo ha estat elegit president de Barcelona Global per a un període de dos anys (2024-2026). La seva candidatura, proposada per la presidenta sortint, Maite Barrera, ha rebut el suport unànime de l'Assemblea General de socis, tal com preveuen els estatus de l'entitat, que estableixen que la presidència de l'Associació és per a un període no renovable de dos anys.
Agenjo, conseller i secretari del Consell d'Administració de Damm, és soci fundador de Barcelona Global i formava part de la Comissió Executiva sortint, a més de presidir un dels projectes de l'Associació com és Barcelona Obertura, dedicat a la música clàssica.
En el seu discurs davant els socis, Ramon Agenjo ha assenyalat que el seu objectiu és continuar amb el llegat dels presidents anteriors i reforçar la projecció futura de l’Associació, posicionant-la amb els temes claus de la ciutat, com són l’atracció i retenció del talent d’impacte i inversió, l’impuls de l’activitat econòmica i cultural, la igualtat d'oportunitats, i el progrés social.
Ramon Agenjo ha assenyalat que el seu objectiu és continuar amb el llegat dels presidents anteriors i reforçar la projecció futura de l’Associació
El nou president ha afirmat que és “un honor i un repte” posar-se al capdavant d'una Associació orientada a l'acció i amb una trajectòria consolidada i tan exitosa. “És una associació única, en la qual tots els seus membres treballen amb l'objectiu comú de convertir Barcelona en un referent mundial”.
En aquest sentit, Ramon Agenjo ha assegurat que “les oportunitats que veig per a la nostra ciutat són infinites” en àmbits com la ciència i la recerca, però també en el món de l'esport, la gastronomia o la cultura. "La paleta de colors de Barcelona és molt àmplia” ha assenyalat.
Agenjo (Barcelona Global): “Les oportunitats que veig per a la nostra ciutat són infinites
“Volem als millors professionals a i per Barcelona, ja siguin emprenedors, investigadors, directius, artistes, esportistes, escriptors o creatius de qualsevol àmbit social cultural”, ha dit.
Ramon Agenjo ha agraït la gran feina feta per la presidenta sortint, Maite Barrera, i els seus predecessors, “sense els quals Barcelona Global no tindria la força i el prestigi que té”, ha dit.
Balanç de dos anys
Sota la presidència de Maite Barrera, Barcelona Global ha orientat la seva estratègia a la generació i atracció de talent d'impacte, analitzant reptes i impulsant millores per situar Barcelona com una ciutat referent a Europa, ha adaptat la seva organització al creixement que està experimentant l’entitat, i ha atret projectes, empreses i esdeveniments internacionals.
Maite Barrera, a partir d'ara presidenta d'Honor, ha ressaltat que les ciutats competeixen avui en dia per tenir i retenir al millor talent del món i que amb aquest objectiu, el talent ha estat aquests dos últims anys l'eix vertebrador de tot el treball de l'Associació.
"El talent és el nou centre de gravetat", ha afirmat Barrera qui ha explicat que "el talent ja no va on estan les empreses com passava abans, sinó que ara són les empreses les que s'instal·len en les ciutats on està el talent".
Barrera (Barcelona Global): "El talent ja no va on estan les empreses com passava abans, sinó que ara són les empreses les que s'instal·len en les ciutats on està el talent"
Nova organització
Maite Barrera arriba a la fi de la seva presidència amb 1.223 socis, 18% nascuts fora d'Espanya i 170 que viuen i treballen fora d'Espanya -International Council-, amb una mitjana d'edat de 48 anys, que situa l'Associació entre les més joves de Barcelona.
En el capítol d'esdeveniments, Maite Barrera ha afirmat que Barcelona "torna a ser una ciutat que acull els principals actes esportius internacionals" com la 'Gran Départ' de la 113a edició del Tour de France en 2026, la Copa Amèrica de Vela aquest estiu, o la Fórmula 1, pendent de renovació el 2026, tots ells impulsats des de Barcelona Global.