La indústriacatalana es pot "veure obligada a reduir" la producció a causa de les restriccions d'aigua per la sequera en aquells sectors que tenen un ús intensiu i que l'han d'incorporar al producte final, segons experts consultats per Europa Press. El 28 de novembre passat, la Generalitat va decretar la preemergència per sequera al sistema Ter-Llobregat i va limitar el consumd'aigua a 210 litres per dia i habitant, i si no plou, aquest límit s'anirà reduint fins als 160 litres si s'assoleix la fase d'emergència III.
El director general de la patronal Amec, JoanTristany, ha assenyalat que les restriccions "afectaran" la indústria en general, tot i que ha demanat veure com són les restriccions. Ha afegit que el sector industrial fa servir aigua en dos grans àmbits: els processos productius i el producte final, i que són els sectors d'aquest segon àmbit els que es poden veure més afectats.
La Generalitat va limitar el consum d'aigua a 210 litres per dia i habitant, i si no plou, aquest límit s'anirà reduint fins als 160 litres
Tristany ha recordat que el consum domèstic es pot reduir més fàcilment que a la indústria, ja que millorar l'eficiència dels processos "no és una cosa que es pugui fer de manera immediata". Per part seva, el director de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball, SalvadorSedó, ha augurat que "bona part de les empreses podran continuar amb la producció".
El director general d'Amec ha assenyalat que en molts processos productius, l'aigua es torna a fer servir o regenerar i ha assegurat que "es fa forma evident, per voluntat i per normativa". "Hi ha camí per avançar, però no són coses que puguem fer de manera urgent", ha lamentat, i ha subratllat que les empreses estan innovant per augmentar la regeneració de l'aigua.
Sedó ha assegurat que la indústria "és conscient de la sequera" i que treballa per impulsar l'aigua regenerada i la circularitat de l'aigua, i ha reclamat que es tinguin en compte els plans d'estalvi que han presentat les empreses a l'hora d'imposar restriccions.